İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son 18 gün içinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirilirken, operasyonlarda 30 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, 30 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı, adli mercilere sevk edilen 11 şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 12 şahsa adli kontrol cezası verildiği, 1 kişinin adli mercilerce serbest bırakıldığı ve gözaltında bulunan 4 şahsın işlemleri ile firar olan 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Sakarya Emniyeti tarafından FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak toplam 17 şüpheli şahıs hakkında da işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklanırken, 7 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı, 1 şahıs adli mercilerce serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 2 kişinin işlemleri devam ediyor.

Ayrıca dini istismar eden terör örgütleri ile ilgili olarak DEAŞ'lı 5, El Nusra-El Kaide-Heyet Tahrir Şam örgütü mensubu 3 olmak üzere toplam 8 hakkında da adli işlem başlatıldı. Bunlardan 2'si tutuklandı, 3 kişiye adli kontrol cezası verildi, 1 şahsın işlemleri ise sürüyor. Firar olan 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

PKK/KCK terör örgütü ile ilgili olarak ekipler tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli şahıstan 2'si tutuklanırken, 2 kişiye adli kontrol cezası verildi.

THKP/C terör örgütü ile ilgili olarak ise 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şahsın emniyetteki işlemleri sürüyor.