Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 41 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adli

mercilere sevk edilen şahıslardan 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 18 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı, 6 şüpheli soruşturmanın yürütüldüğü illere teslim edildi. Gözaltında bulunan 5 şüphelinin işlemleri ile firari 3 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Emniyetin, 11-30 Nisan tarihleri arasında FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarında ise 28 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, adliye sevk edilen 6 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi, 13 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı. 6 şahıs soruşturmanın yürütüldüğü illere teslim edildi. Firari 3 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

Ayrıca bu şüphelilerden mahrem askeri yapılanma içerisinde, ardışık ve karışık arama yöntemlerini kullanarak sabit/kontörlü telefonlar üzerinden haberleşmek suretiyle örgütsel toplantılar düzenlenmesi eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen, aralarında; KHK ile ihraç edilen 4 askeri öğrenci, açığa alınan 1 Üsteğmen, aktif görevde bulunan 1 Uzman Çavuş, 1 emekli Uzman Çavuş ile halen aktif görevde bulunan 1 teknisyenin bulunduğu 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen bu kişilerden KHK ile ihraç edilen 1 askeri öğrenci tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 7 şahıs ise Adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak da; 10 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Adli Makamlara sevk edilen 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 5 şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulandı. Gözaltında bulunan 4 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

PKK/KCK terör örgütü ile ilgili 1 şüpheli şahıs tutuklanırken, THKP/C terör örgütü ile ilgili 2 şüpheliden biri tutuklandı, diğerinin işlemleri sürüyor.