Sakarya İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, İstanbullu H.B. ve oğlu Ç.B.’nin yazlık olarak kullandıkları Sapanca İlçesi Fevziye Mahallesindeki bağ evinde 3 Nisan 2016 tarihinde, Hacımercan Mahallesi’nde de 24 Nisan 2016 tarihinde A.S isimli şahsın av tüfeği ile vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili önceki gün 6 zanlı gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından şüphelilerden 3’ü serbest bırakılırken, 3 kişi de adliyeye sevk edilmişti.
Zanlılardan S.Ş adli kontrol cezasıyla serbest bırakılırken B.K. ve O.Ş. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
Maskeli gasp
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, iki zanlının Sapanca ilçesinde 3 ayrı gasp olayını gerçekleştirdikleri de belirtildi. Şahısların, 8 Şubat 2016 tarihinde Hacımercan Mahallesinde M.M. ve eşi G.M.’nin evlerine girerek el ve ayaklarını bağlayıp silah ve bıçak zoruyla 150 TL’lerini ve 2 cep telefonunu, 28 Şubat 2016 tarihinde Sapanca ilçe merkezinde E.K. isimli şahsın evine girerek E.K. ve eşi Y.K. ile akrabası T.Y.’nin el ve ayaklarını bağlayıp silah ve bıçak zoruyla bin 720 lira ve 1 cep telefonu ile 1 altın kolyeyi, 2 Nisan 2016 tarihinde Sapanca Hacımercan Mahallesinde C.Ş. isimli şahsın gece evinden 1 adet Süperpoze model çift kırma av tüfeği ve av tüfeğine ait fişekler ile bir miktar paranın çalınması olayını gerçekleştirdikleri belirlendi.

 
Üç özel ekip kuruldu
Olayların aydınlatılmasına yönelik olarak 3 özel ekip oluşturan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, olaylar arasındaki bağlantılardan yola çıkarak, kullanılan araçlara benzer özellik gösteren yaklaşık 5 bin aracı titizlikle inceledi, otoban gişelerinden geçişi ve PTS kayıtlarının taranması ile sorgularını yaptı. Bunun sonucunda gasp olaylarında kullanılan kiralık araçları tespit eden ekipler, Sakarya, Kocaeli ve Düzce İllerini kapsayan yaklaşık 250 araç kiralama şirketiyle bağlantıya geçerek olayda kullanılan araçların hangi il ve ilçelerden kiralandığını tespit etti. Şüpheli şahısların kullandığı GSM kayıtlarından yola çıkılarak görüşme yaptıkları 3 bin 345 farklı GSM numarası üzerinde çalışılarak şüpheli şahısların tüm bağlantıları ortaya çıkarıldı. Bu titiz çalışmaların ardından zanlıların kimliklerini tespit eden ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonla şahısları kıskıvrak yakalamayı başardı.