AGD Adapazarı teşkilatı Cumartesi akşamı ve Pazar günü ortaokul ve lise öğrencileri ile yatsı ve sabah namazlarını tarihi iki camide kıldı.
Adapazarı gençleri cumartesi günü akşam Anadolu Gençlik Derneği yurdunda buluştu. Akşam yemeklerini yedikten sonra Yatsı namazlarını kılmak üzere tarihi Orhan Gazi Camiine gittiler.  Yatsı namazı eda edildikten sonra gençleri fark edip yanlarına gelen Orhan Gazi Camii imam-ı hatibi Alaaddin Başer gençlerle sohbet etti. Başer, “Camilerin gençlere ve çocuklara ihtiyacı var, gençler ve çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimizi camilerden uzakta inşa edemeyiz. Sizler bu vakitte buraya gelerek camide bir güneş doğurdunuz” ifadelerini kullandı.

Gençler sabah namazı için ise Eyüp Sultan Camiine gitmek üzere İstanbul’a doğru yola çıktı. Sabah namazını burada kılan gençler namazın ardından Din Kültürü Öğretmeni Ömer Bektaş’ın etrafında kardeşlik halkası oluşturdular. Ömer Bektaş gençlere Eyüp Sultan Hazretlerinden ve bulundukları türbenin ve caminin tarihinden bahsetti. Cami, türbe ve kabir ziyaretlerinin ardından gençler Adapazarı’na döndü.