Can Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ bürokratları ve Su ve Kanalizasyon İdaresi çalışanları katıldı. SASKİ tarafından hayata geçirilen ve devam eden yatırımların sunumunun ardından programın ilk konuşmasını yapan Rüstem Keleş, SASKİ’nin 2023 vizyonu ile çok daha önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Uzun Vadeli Kalıcı Projeler

Kurum olarak bir aile olduklarını belirten Rüstem Keleş, “Her geçen gün güçlenen kadromuz, birbirine kenetlenen bir yapı ile çalışma motivasyonumuzu arttırarak projelerimizi hayata geçiyoruz. SASKİ olarak şehrin geleceğini imar ediyoruz. Şehrimizin geleceği için altyapı yatırımlarımızı hayata geçiyoruz. Sakarya’yı çağdaş şehirler arasına sokacak, Türkiye’yi bir üst lige taşıyacak uzun vadeli, kalıcı projeler inşa ediyoruz. Su’ya hizmet tüm yaratılmışlara hizmettir. Biz herhangi bir su projesi hazırladığımızda, doğadaki canlıları da düşünüyoruz. 24 saat, 365 gün Sakarya’nın musluklarından temiz, sağlıklı, güvenli ve kaliteli su akması için çalışıyoruz. Bu anlayışı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’de İlklere İmza Attık

Rüstem Keleş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Akçay Barajı’ndan akan suyu ve atıksuların çevreyi kirletmediği bir geleceği bizden sonraki nesillere bırakmak için çalışıyoruz. Sakarya’ya hizmet etmenin mutluluğunu hiçbir zaman kaybetmeden, makamların geçici olduğunu bilerek, yaptığımız işi severek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz yatırımlarımız kapsamında Su ve Kanalizasyon İdareleri ölçeğinde önemli bir konuma sahibiz. Hidroelektrik santral çalışmalarımız var. Asli görevlerimizi hiç aksatmadan, baraj, içmesuyu, kanalizasyon, hidroleletrik santrali çalışmalarımızda bugüne kadar Türkiye genelinde ilklere imza attık. Hedefimiz Sakarya’da atıksu anlamında arıtılması gereken hiçbir atıksu bırakmamak. Sakarya’yı su ve çevre yönetiminde istediğimiz konuma getirdik.”

SASKİ Bize Emanet Bir Kurumdur

“Bir kurumun planlama yeteneği, geleceği analiz edebilmesi son derece önemlidir. SASKİ bu yeteneğe sahip bir kurumdur. SASKİ bugün ne yaptığını bilen ve gelecekte de ne yapacağını bilen bir kurumdur. SASKİ bize emanet bir kurumdur. Biz bu emaneti bize teslim eden hemşerilerimizin güven duygusunu hiç sarsmadan kullanıyoruz. SASKİ ailesi olarak güven, vefa ve ahlak duygularını sürekli önemsiyoruz. Bu sorumluk ile Akçay Barajı’ndaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl içinde inşallah isale hattının çalışmaları tamamlanacak. Şehrin doğusunda Ballıkaya Barajı yapım çalışmaları da devam ediyor. Şehrimizin kuzeyine inşa edeceğimiz Çamdağı Barajı projemizde planlama çalışmalarımız tamamlandı. Sakarya’nın dört bir yanı barajlar ve su kaynakları ile çevrili bir yapıya kavuşacak. Doğu’da Ballıkaya Barajı, Güney’de Akçay Barajı, Batı’da Sapanca Gölü ve Kuzey’de Çamdağı Barajı şehrimizin hizmetine sunulacak.”

Şehrin Dört Bir Yanındayız

“Yine çalışmalarımız kapsamında Kocaali kanalizasyon hattı inşa çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Karasu ve Geyve’ye inşa ettiğimiz Atıksu Arıtma Tesisleri’ni de kısa süre içerisinde devreye alacağız. Kuzey bölgemizin içmesuyu şebeke hattı yenileme projemizin ihalesi tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımız başlayacak. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova’da kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmalarımız tamamlandı. Taraklı’ya ise atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz. Şehrimizin dört bir yanında mühendislik analizleri iyi yapılmış uzun vadeli kalıcı projelerimiz devam edecek.”

Suya Su Gibi Para Harcadık

Programın devamında söz alan Başkan Toçoğlu, “Gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. SASKİ sadece Sakarya’da değil, Türkiye’de de yaptığı çalışmalardan söz ettiriyor. Sakarya’nın sadece günümüz ihtiyaçlarına cevap vermesi değil, şehrimizin 100 yıllık su ve altyapı yatırımlarını planlanması ve hayata geçirilmesi konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik. Şehrin içmesuyu kaynaklarını koruyan projeler inşa ettik. HES’le tükettiğimiz enerjiyi üretiyoruz. Baraj inşa eden bir yerel yönetimiz. Sakarya’nın nehrini, gölünü, doğasını, suyunu koruyoruz. Suya su gibi para harcadık. Suya yapılan yatırımlar en hayırlı yatırımlardan biridir. Aile ortamımızı muhafaza ederek, gelecek yıllar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımıza bir aile ortamı sağlayarak hizmet etmeye devam edeceğiz. SASKİ Sakarya’nın gözbebeği olan bir kurumdur. Bu algıyı değiştirmeden geliştirerek, çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde sürdüreceğiz” diye konuştu. Başkan Toçoğlu konuşmasının ardından SASKİ’den emekli olan personellere teşekkür plaketi takdim etti.