Edinilen bilgilere göre, Kaynarca ilçesinde bir tavuk çiftliğinde çalışan Halit Elrahmun, gece vardiyasından çıkarak Merkez Mahallesindeki evine gitti. Ancak Elrahmun, 9 aylık hamile eşi 20 yaşındaki Emani Elrahmun ile 10 aylık bebeği Halaf Elrahmun'u evde bulamadı.
Eşi ve çocuğunu tüm aramalarına rağmen bulamayan Halit Elrahmun, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu.
Halit Elrahmun daha sonra çalıştığı tavuk çiftliğine gitti. Birlikte çalıştıkları arkadaşları Cemal B. (22) ile Birol K.'nin (34) işe gelmemesinden şüphelenen Elrahmun'un şikayeti üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları geniş çaplı araştırmalar sonrasında iki kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şahıslar, sorgularında vahşeti itiraf etti.
Cemal B. ile Birol K.'nin ifadelerinde, 9 aylık hamile Emani Elrahmun ile 10 aylık Halaf Elrahmun'u kaçırdıklarını ve Birlik köyü yakınlarındaki ormanlık alana götürdüklerini, burada genç kadına tecavüz ettiklerini, ardından taş ve sopa ile vurarak öldüklerini itiraf ettiler. 
Şahıslar, daha sonra da 10 aylık bebeği, boğarak öldürdüklerini söylediler. İki şüphelinin, Halit Elrahmun'u da öldürmek istediklerini, ancak yakalandıklarını söyledikleri öğrenildi. 
Vahşi bir cinayete kurban giden 9 aylık hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin cenazeleri ise, otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. / MEDYADETAY