Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları toplu olarak Kızılay’ın kan toplama aracını ziyaret ederek kan verdiler. Sivil toplum kuruluşları üyelerini ve Sakaryalı tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ettiler.
Sivil Toplum Kuruluşları kan bağışı sırasında yaptıkları açıklamada, büyük bir özveriyle görev yapan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin şimdi de kanıyla can vereceğini söylediler.
Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, kurumun elindeki kan stoklarının azaldığı ve vatandaşları kan bağışına çağıran mesajına kayıtsız kalamayacaklarını belirterek Sakarya’da aktif olarak rol alan STK başkanları, kan bağışında bulunduklarını ifade ettiler.

Ayrıca kanın elde edildiği tek yöntemin gönüllülük esasına göre yapılan bağışlar olduğuna dikkat çeken Başkanlar, “Toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla bu kan bağışını gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı her erkek yılda 4 kez, kadınlar da 3 kez kan bağışlayabilir. Bağışladığımız bir ünite kan bizde bir eksikliğe yol açmayacak. Ancak bu bir ünite kan, bir kişinin hayata tutunmasına katkı sunacak, yaşama bağlayacak, o kişiyi sevdiklerinden ayırmayacaktır. Unutmayalım; kime ne zaman kan lazım olacağı bizim elimizde değildir. Bugün bağışlayacağımız bir ünite kan, belki de bizim en yakınlarımıza can verecektir. Bu sebeple, bir kez daha bütün STK üyelerimizi, gönüllülerimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışlamaya, kanlarıyla can vermeye davet ediyoruz” dediler.
Kızılay yetkilileri de, Sivil Toplum Kuruluşlarının duyarlılığından dolayı tek tek teşekkür ederek kan bağışı mobil aracının AKM önünde hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.