Karasu Belediyesi tarafından Aşağı Aziziye Mahallesi Doğu Karadeniz Caddesinde yapımına geçen yaz dönemi sonunda başlanan Hocalı Parkı Anıtının açılış töreni kalabalık katılımla yapıldı.

Açılış törenine Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Türkiye Azerbaycan Federasyonu Sakarya temsilcisi Alig Bagirov, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyon Başkanı Bilal Dündar, Nesimi Vali Yardımcısı Gulare Verdiyeva, Azerbaycan Gazisi Azer Guluyeva, Göyçay Şehir Belediye Başkanı, Nesim Belediye Başkanı, Karasulu vatandaşlar ve çok sayıda Öğrenci katıldı.

Türkiye Azerbaycan Federasyonu Sakarya temsilcisi Alig Bagirov, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyon Başkanı Bilal Dündar, Nesimi Vali Yardımcısı Gulare Verdiyeva, Azerbaycan Gazisi Azer Guluyeva, Hocalı Soykırımını anlatan konuşmalarını yaparak başta böyle bir parkı ilçeye ve tüm Azerbaycan’a hediye eden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na ve tüm personeline teşekkür ettiler.

Açılış konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri ile giriş yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Kardeş ülkemiz Azerbaycan. Dost ülkemiz Azerbaycan. Kardeşten daha öte can ülkemiz Azerbaycan. Bugün, 26 Şubat 1992 günü 613 Şehit verdiğimiz Hocalı Soykırımının 26. Yıl dönümü. Bu vahşice, insanlık dışı olayı unutmadık unutmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta söylediği gibi; Biz Azerbaycan’la sözde değil özde kardeş iki milletiz. Ankara bizim için neyse Bakü de bizim için aynıdır. Dolayısıyla bizim dostluğumuz sözde değil özde dostluktur. Şunu tüm dünya iyi bilsin ki; Azerbaycan ve Türkiye iki devlet, ama tek millettir. Azeri kardeşlerimizin eline diken batsa bizim canımız yanar. Haklı davasında Türkiye Azerbaycan’ın yanındadır, yanında yer almaya da devam edecektir. Hepimizin üzerine düşen bir görev de şudur ki, Gelecek nesillere kardeşlik davamızı çok iyi anlatmalıyız. Bizim güçlü olmamız, bir olmamız, beraber olmamız, kardeş olmamız lazım. Bu olguları başardığımız takdirde bir daha benzer acıları yaşamayız. Son zamanlarda yaşadığımız olaylarla tek millet olduğumuzu daha iyi anladık. Bu birlikteliği taçlandırmak için kardeşliğimizin bir nişanı olarak Hocalı Parkımızın açılışını hep beraber yapıyoruz. Bir tarihi bilinci canlı tutmak ve yaşadığımız acıları unutturmamak için önemli bir park burası. Dostluğumuz daim olsun. Kardeşliğimiz ilelebet sürsün” dedi.

Açılışın sonunda konuşma yapan Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva; “Biz Türkiye’miz ile kardeşiz. Vatanın o tarafı, bu tarafı yoktur. Biz tek millet iki devletiz. Bugün gördüğünüz gibi hava çok soğuk ama 25 Şubat’ı 26 Şubat 1992’ye bağlayan gece daha soğuktu. Hocalı soykırımının acısını hala içimizde yaşıyoruz. Azerbaycan olarak bu konuda haklı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki tüm Türk Kardeşlerimiz de bizimledir. Biz Türk Milleti olarak gerçekleri tüm Dünya’ya haykırmak ve adalet arayışımızı sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Çünkü biz tek millet iki devletiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de sözlerinde bizden bahsettiği gibi Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz kederi kederimizdir. Biz Çanakkale’de mücadele veren dedelerin nenelerin torunlarıyız. Sevincimiz bir, mücadelemiz bir, Vatanımız birdir. Karasu’da Hocalı soykırımını simgeleyen bir park yapılması fikrimizi Sayın Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na ilettik. Kendisi de bu konuya ne kadar hassas yaklaştığını bizlere aktardı. Kısa bir sürede Parkımızın açılışı için tekrar buraya geldik. Buradan selam olsun tüm Türk Vatandaşlarımıza, selam olsun tüm yurttaşlarımıza, nereye gidiyorsunuz sorusuna ‘Kızıl Elmaya Gidiyoruz’ diyen Mehmetçiğimize selam olsun. Karasu Belediye Başkanı Sayın Mehmet İspiroğlu’na ve tüm personeline teşekkür ediyorum” dedi.