Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı İlçe Belediyelerinin Sosyal Hizmetler Müdürleri, her ay bir ilçe Belediyesinin ev sahipliğinde istişare ve koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyor. Ev sahibi olarak Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun misafirlerini ağırladığı program, Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce başkanlığında gerçekleştirildi.

“Toplantılarımız bize rehber oluyor”
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlçe belediyelerimizde görevli Sosyal İşlerden sorumlu arkadaşlarımızla her ay düzenli olarak bir araya gelip, İlimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sorunlarının çözüm noktasında, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu toplantılar; yardım organizasyonlarında hem koordineli çalışmamızı sağlıyor, hem de bu hizmetlerin gerçekleşmesi sırasında karşılaşılan sorunlar hakkında bizleri bilgi sahibi yapıyor. Toplantılarımız, bundan sonraki hizmetlerimizde bizlere tam anlamıyla rehber oluyor” dedi.



Karasu Belediyesinin gerçekleştirdiği Sosyal İşler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Her yıl belirli plan çerçevesinde yürüttüğümüz hizmetlerimiz, Sakarya Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle, artarak devam ediyor. Eğitim öğretim dönemi başında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz, Kaymakamlık Makamıyla sürekli irtibat halindeyiz, içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza imkânlarımız doğrultusunda yardımda bulunuyoruz. KARGEM ve Giysi Bankamız hizmetlerini tam anlamıyla yapmakta ve ihtiyaç sahibi halkımıza ulaşmakta. Hükümetimizin, Devletimizin, Büyükşehir Belediyemizin güçlü eliyle hizmetlerimiz devam edecektir” dedi.



Karasu Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıda, ihtiyaç sahibi öğrencilere; Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından yapılan kırtasiye ve giyim yardımlarının değerlendirilmesi, içerisinde bulunduğumuz kış mevsimi dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapılacak kömür yardımlarında Kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma Müdürlükleri ile  koordinasyonun sağlanması ve işlemlerin mümkün olduğunca hızlı yapılarak, yardımların zamanında vatandaşa ulaştırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, ilçe genelinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında misafirlere görsel bir sunum hazırlayarak bilgi verdi.