Serdivan ilçesinde inşa edilen Serdivan Life konutları ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi.İddiaya göre, yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerinde 10 blok olarak inşa edilen ve 80 daire bulunan Serdivan Life konutlarının 18 metre altında, SASKİ’ye ait pis su kolektörü bulunuyor.
SASKİ’de görev yapan üst düzey bir yetkiliden alınan bilgide, iddiaya göre kolektörde herhangi bir arıza meydana gelmesi halinde arızanın giderilmesi için bazı konutların yıkılmadan müdahale edilme şansı bulunmuyor.

SASKİ yetkilisinin, tanesi 500-600 bin liraya satılan konutlarla ilgili daha korkunç bir başka iddiası ise, atık su arıtma tesisi atıklarının belli bir süre sonra metan gazı oluşumuna neden oluyor olması.
Serdivan Life konutlarının 18 metre altında bulunan pis su kolektörünün de metan gazı oluşumuna sebep olabileceği ve bunun da patlamaya neden olma ihtimalinin yüksek olduğu ileri sürülüyor.

SORULARA CEVAP İSTİYORLAR
Öte yandan konutlarda oturan ve şok iddiadan haberdar olan bazı vatandaşlar, yetkililer tarafından şu soruların cevaplandırılmasını istiyor;
1.   İnşaat İnelsan firması tarafından mı yapılmıştır?
2.   Bu yapılmış olan sitenin parselinin altından SASKİ’ye ait pis su kolektör merkezi var mıdır?
3.   Kolektörlerin geçtiği veya bulunduğu yerlerde inşaat yapılabilir mi? Mevzuata uygun mudur?
4.   Buna bir emsal var mı?
5.   Söz konusu olan bu arsaya SASKİ irtifak hakkı tesis etmiyor mu, ediyorsa nasıl inşaat izni verilebiliyor?
6.   SASKİ’nin inşaat yapılan bu parselin üzerine koyduğu bir şerh var mı? Varsa nasıl inşaat izni verildi?
7.   Söz konusu sitede böyle bir duruma izin verildi ise FETÖ şirketi olan İNELSAN'ın baskısı ile mi verildi?
8.  Adı geçen FETÖ şirketinin diğer inşaatlarında da benzeri kural dışı kolaylıklar, yardımlar, destekler sağlanmış mıdır?

Vatandaş yetkililerden bu soruların cevaplarını bekliyor. Yetkililerin cevap vermemesi halinde ise FETÖ konusunda son derece duyarlı ve hassas olan Cumhuriyet Savcılığının araştırmasını talep ediyor.

Hatırlanacağı üzere İnelsan Mühendislik İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ’ye geçtiğimiz Ağustos ayında, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle kayyum atanmıştı. / MEDYADETAY