Ortaokul ve lise öğrencilerini katıldığı yarışmada kayıtlar 30 Kasım Perşembe günü sona eriyor. Sınav ise 16 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sakarya genelindeki 16 ilçede okullardaki tanıtım faaliyetleri ise daha da yoğunlaşarak devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği kayıt çalışmaları için okullara ve ilçe merkezlerindeki önemli noktalara stant açarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Sakarya genelinde ise kayıtlar 7 bin kişiyi aştı.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan AGD Sakarya Şube Başkanı Hasan Zengin; “Bildiğiniz üzere Siyer-i Nebi yarışmamızı her sene hem ortaokullarda hem de liselerde yoğun katılımla gerçekleştiriyoruz. Bu sene de tüm ilçelerimiz tanıtım faaliyetleri için gayret gösteriyorlar. Okul idarelerini ve yetkili kurumları ziyaret ediyorlar. Bir öğrenciye daha ulaşabilmek için stant çalışmasında bulunuyorlar. İnanıyoruz ki yarışma vesilesiyle ulaşacağımız ve Peygamberimizin hayatını kendine rehber edinmiş her genç kardeşimiz şehrimiz ve ülkemiz için bir umut ışığı olacak, ülkesi ve milleti için hayırlara vesile olacaktır” dedi.

Zengin, yarışma için son başvurunun 30 Kasım olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik nedeniyle sınav tarihinin 9 Aralık tarihinden 16 Aralık tarihine ertelendiğini hatırlattı. Zengin ayrıca, yarışmaya başvuran öğrencilerin sınav tarihi değişikliğine dikkat etmeleri uyarısında da bulundu.