Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çözüm Masası Birimi tarafından düzenlenen ‘Haydi Çocuklar Sinemaya’ etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterime Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören sığınmacı öğrenciler misafir oldu. Kurbağa Krallığı animasyon filmini izleyen sığınmacı çocuklar, keyif dolu bir günü geride bıraktı.

Sinema keyfi

Film etkinliğinde 120 öğrencinin yer aldığını belirten Karaman Geçici Eğitim Merkezi sorumlusu Ali Çiydem, “Merkezimizde yaklaşık 280 öğrenciye eğitim sunuyoruz. Okulumuz, 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin himayeleriyle açılan ve Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği binada eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte Büyükşehir Belediyemizin destekleri her zaman devam etti. Bugün de sosyal etkinlik kapsamında Halkla İlişkiler Biriminin davetlisi olarak burada bulunmaktayız. Çocuklarımızla çizgi film izleyeceğiz. Sığınmacı çocuklarımızın ulaşmakta zorluk çektiği şey bu gibi sosyal ortamlar. Çocuklarımızın belki birçoğu ilk defa sinema görecekler. Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilgili arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sosyal hayata tutunuyorlar

Sığınmacı çocukların sosyal hayata entergre olabilmeleri adına böylesi etkinliklerin önemine değinen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2 yıl önce hizmete sunduğumuz Karaman Geçici Eğitim Merkezi sığınmacı çocuklarımızın hem eğitimlerinden geri kalmamaları hem de sosyal, kültürel hayata tutunmalarını sağlıyor. Sinema etkinliğinin de yüzlerinde tebessüm olduğunu görmek bizleri memnun etti” dedi.