Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

SGK personelinin isteği doğrultusunda yapılan seçimlerle, çeşitli kişisel gelişim kursları düzenlenerek, çalışanların motivasyonu ve kurum verimliliği arttırılmaya çalışılıyor.

Erenler Halk Eğitim Merkezi ve SGK işbirliği ile düzenlenen bilgisayar, İngilizce ve Arapça kursları, yaklaşık 80 kurum çalışanının katılımıyla başladı.

Çağımızda kurum ve kuruluşların uluslararası standartları yakalaması için değişime ayak uydurabilmeleri gerektiğini belirten, SGK İl müdürü Nurten Canbasoğlu, “Bugün dünyada en önemli sorun kaliteli çalışandır. Bizim hedefimiz kamu çalışanlarını aynı bilgilerle emekli etmeden kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır. Kurumumuzda 2008 itibarı ile SGK adı altındaki birleşmeyle hızla yenileşme hareketi var. Hizmet  dökümleri, işleyişi elektronik ortamlarda olacağı için günümüzde bilgisayar kullanımı çok önemli. Bir çok projeye ağırlık vereceğiz. Dünya ülkeleriyle rekabet etmek yeni beyin fırtınaları gerektirir. buna bağlı olarak eylem koordinatörleri atadık. Personelimizin talepleri yoğunluğunda planladığımız farklı kurslarımız da olacaktır. Sakarya’da ki vatandaşlarımıza daha aktif hizmet verebilmek için hızlı okuma ve sanatsal dallarla da personelin motivasyon ve psikolojik yönden rahatlatarak hizmette kaliteyi yükseltmesi hedeflenecektir. Sakarya’da ki bu çalışmalarımız ile sağladığımız başarı sayesinde Türkiye de Sosyal Güvenlik gurupları arasında ilk sıralarda olmayı hedefliyoruz’’ dedi.