Dershaneye gidemeyen öğrenciler için YGS ve LYS’ye yönelik 4 branşta kurs açılıyor.

Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, projenin Serdivan Belediyesi, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Serdivan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği ifade edildi.

Proje ile ilgili şu bilgilere yer verildi;  “Çalışmaları devam eden proje ile dershaneye gidemeyen 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler branşlarında kurs düzenlenecek. YGS ve LYS’ye hazırlık niteliğindeki kurslarla amacımız; öğrencilerimizin sınav streslerini en aza indirmek, test çözme tekniğini öğreterek kendilerini tam anlamıyla sınava hazır hissetmelerini sağlamak. Ayrıca rehber öğretmenler tarafından öğrencilere; kendilerini tanımaları, üniversitede okumak istedikleri alanları sınav öncesinde belirlemeleri ve sınav atmosferine hazır olmaları konularında da destek sağlanacak.”

 Başvuruların Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yanı sıra, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine de yapılabileceği belirtilirken, öğrencilere derslerin Cumartesi ve Pazar günleri Serdivan Anadolu Lisesi’nde verileceği bildirildi.