Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubeleri, 27 Eylül 2015 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde yazar Selahattin Duman tarafından kaleme alınan köşe yazısı hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

İki dernek başkanı Bülent Çakır ve Erol Demir, Selahattin Duman tarafından kaleme alınan köşe yazısında “Bir çocuğum daha olsaydı veya bir çocuğum daha ölseydi. Bir ile iki çocuk arasında ne fark var diyeceksiniz? Cevap vereyim 100 bin lira. O baba ölen çocuğu için 100 bin lira aldı. İki çocuk kaybetse 200 bin lira alacaktı. O 100 bin lira, ölmemiş çocuğu da "iktidara adamanın" kazancıdır ve o kendine "baba" diyen adam için görülmemiş bir paradır" ifadeleriyle ilgili kınama açıklaması yaptı.

Duman’ın şehit ailelerine bugüne kadar edilmemiş bir hakarette bulunarak haddini aştığını ifade eden Başkan Çakır, “Bu alçakça saldırıyı yapan Selahattin Duman’ı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Kalbinde vatan sevgisi olmayan insan, bir canı, evladı gitmişken ‘bir canım daha var o da feda olsun’ diyemez. Bizim şehit babalarımızın, annelerimizin yüreği vatan millet bayrak sevgisiyle tutuştuğu için elbette ki ‘bir canım daha var o da feda olsun demektedirler” dedi.

Şehit ailelerine seslenen Çakır, “İçinde bayrak sevgisi olmayan ve en üzücüsü şehit babalarına dil uzatacak kadar hadsiz, seviyesiz ve saygısız olan kişilere de yazar diyorlar. Yapılan bu çirkin hakarete sessiz kalınmamasını, sizleri hukuki yollardan bu hakarete tepki göstermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şube Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda şehit babası olan Hayrettin Kaplan ise yapılanların cezasız kalmaması gerektiğini ifade ederek, hukuki yollardan gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.