Adapazarı Şeker Fabrikası’nda yeni kampanya dönemi çiftçilerden fabrikaya ulaşan şeker pancarlarının üretime gönderilmesi ile başladı. 2016 yılı için, 490 bin ton şeker pancarını işleyecek olan Adapazarı Şeker bu dönemde 350 kişilik ilave istihdam da sağlayacak.
2013 yılından bu yana Yıldız Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Adapazarı Şeker, 6.000 ton/gün pancar işleme kapasitesi ile ekonomiye katkı sağlıyor. Şirket; çalışan personeli, pancar eken çiftçisi, nakliyecisi ve tüccarı ile geniş bir kitleye ulaşıyor.
Ekim ayı itibariyle 57. Pancar Alım Kampanya döneminin başladığını dile getiren Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti,  95 köyde 1.520 sözleşmeli üretici ile yaklaşık 80 bin dekar arazide ekim yapıldığını, fabrikada 50 bin ton A kotası şeker üretimi planlandığını söyledi.


 
Üreticiye destek
İklim koşulları ve bazı ekonomik sebeplerle Adapazarı’nda şeker pancarı ekiminin azalmasının önüne geçmek için Adapazarı’ndaki çiftçilere destek olunduğunu belirten Serdengeçti sözlerine şöyle devam etti: “Şeker pancarı, üretimde kullandığımız kakao, fındık, buğday gibi kıymetli ve çiftçisinin desteklenmesine önem verdiğimiz bir hammadde.  Ayrıca Yıldız Holding  yıllık 250 bin ton ile Türkiye’nin en büyük pancar şekeri alıcısı konumunda. Şeker pancarı yoğun emek isteyen bir ürün. Adapazarı Şeker olarak çiftçilere tohum, gübreleme, ilaçlama konularında ayrıca çapa, sulama ve söküm de nakit avans desteği de veriliyor. Bu sene Adapazarı’nda 30 bin ton pancar ekimini bizzat yaptırdık. Bunun tamamına A kotası fiyatından alım garantisi verdik.”

Yatırımlar devam edecek
Adapazarı Şeker Fabrikası’nın Türkiye ekonomisinin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olduğuna işaret eden Serdengeçti, fabrikanın aktif halde kalması için yatırım yapmaya devam ettiklerini belirtti. Bugüne kadar Fabrikanın mevcut arıtma sistemlerinin geliştirilmesi için 5.5 milyon TL’lik ek yatırım yaptıklarını kaydeden Serdengeçti, “Adapazarı Şeker, 1953 yılında kurulmuş bir fabrika. Dolayısıyla bazı alanlarına ek yatırımlar yapmak gerekti. Fabrikayı satın aldığımız 2013 yılından bu yana yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Arıtma sistemlerine de yatırım yaptık. Toprak, kül, çamur havuzları ve atıksu arıtma tesisindeki havuzları yeniledik. Kapasite artırımına gittik” şeklinde konuştu.