Eğitim Bir Sen Sakarya Üniversitesi Şubesi, Şehit ve Gazi yakınları ile birlikte iftar yaptı. İftara Sakarya Valisi H. Avni Coş ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da katıldı.
Akademik çalışmaları nedeniyle yurt dışında bulunan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman’ın katılamadığı iftar yemeğinde Başkan Vekili Mehmet Uğurlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.
Gönderdiği mesajda, iftar yemeğinde bulunamamaktan dolayı çok üzüntü duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, “Biz sizlere minnettarız. Millet olarak, devlet olarak minnettarız. Rabbim şu mübarek günlerde milletimizi ve vatanımızı korumak için görev yapan tüm askerlerimizi, polislerimizi esirgesin, korusun, onların yar ve yardımcısı olsun" dedi.
 
İftar sonrası açıklama yapan Başkan Vekili Mehmet Uğurlu ise, tüm şehit ve gazilere devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçlu olduklarını söyledi. Uğurlu, “Onlar en değerli varlıklarını, eşini, oğlunu, kardeşini; küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiler. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir” diye konuştu.