İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Temsilciliği, Mardin’in Derik İlçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Somali’de yetimhane kuruyor. Kurulacak olan yetimhanelerin her birinde 24 yetim kalacağını söyleyen İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın, “Toplam 8 tane olacak olan yetimhane ile 196 yetim sıcak yuvaya kavuşacak” dedi.

Yapılacak yetimhanenin tanıtımı için düzenlene basın toplantısına şehit kaymakamın babası Asım Safitürk de katıldı.

 “Şehidimizin adını Somali'de yaşatacağız”

İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın yetimhane ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk adına Somali'de bir yetimhane inşa etme kararı aldık. Aslında yetimhane sürecinin evveliyatı Ramazan ayına dayanıyor. Bilindiği gibi Ramazan'da Somali'ye yönelik bir kampanya başlatıldı ve Ramazan ayı içerisinde Somali'de ki yaklaşık 35-40 bin Somalili kardeşimize Sakarya'dan topladığımız yardımları ulaştırmıştık. Somali çok sayıda yetimin olduğu bir yer. İHH Vakfı'nın; Filistin, Türkiye ve Suriye'den sonra en çok yetime sahiplik yaptığı, ilgilendiği bir ülke konumunda. Şimdi inşallah bizler de şehidimizin adını orada yaşatıp, Anadolu Yetimhane Kompleksinde toplam 196 tane yetimin barınmasını sağlayacağız. İçerisinde, ilkokulu olan bir mekan olacak” dedi.
Aydın, Sakaryalılardan Muhammet Fatih Safitürk adına yapılacak yetimhaneye destek çağrısında da bulundu.

"Şehitler kendi mertebeleri ile yükselir"

Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk de toplantıda yaptığı konuşmada, "Yetimler ve şehitler hakkında yapılan çalışmalardan dolayı İHH’ya teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Şehitlik makamı, Peygamberlikten sonra gelen ilk büyük rütbedir. Peygamberlerimizi, Allah seçer. Fakat şehitler kendi mertebeleri ile yükselir. Yani din uğrunda başlar; Allah için, bayrak için, vatan ve millet yolunda devam eder. Bizim çocuğumuz şehit olmadan önce ki şehitleri görüyorduk, üzülüyorduk. Ama kendi başımıza gelince daha farklı oldu. Bizzat konuyu kendi kalplerimizde yaşamak çok ayrı bir şey. Şehitlerimiz yakınlarından 70 kişiye şefaat edecek. İşte bizi en çok teselli eden burasıdır” dedi.