SEDAŞ’ta gönüllülük esası ile (BADEP) eğitim programına  katılan babalar, çocuklarının en iyi şekilde yetiştirilmesinde doğru ve donanımlı bir şekilde rol almak, çocuklarıyla geçirdikleri zaman ve kurdukları ilişkiler açısından çocuklarının hem zihinsel ve fiziksel gelişimini  hem de sosyal ve duygusal kapasitelerini olumlu yönde etkilemek amaçlı kendilerini doğru bilgilerle donatmak istiyorlar. AÇEV tarafından hazırlanmış olan ve tamamıyla Türk Sosyolog ve Psikologları tarafından hazırlanmış ve Dünyada pek çok ülkeye ihraç edilen (BADEP) programı SEDAŞ’ta tüm hızıyla uygulanıyor.

Gönüllü babalar, çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini, onlarla nasıl vakit geçirmeleri gerektiğini, nasıl etkin ve faydalı bir iletişim kurabileceklerini, çocuklarının kendileri ile daha çok konuşabilmesi için nasıl ortam ve imkan yaratacaklarını, onları daha çok dinlemenin önemini,  sorumluluklarını doğru olarak yerine getirirken, sevgi ve ilgi gösterirken, etkin iletişim kurmanın yolunu öğreniyorlar. Gönüllü babalar, çocuklarının her yaşta öz güveni yüksek, sağlam bir kişilik, her yönüyle kendisine ve topluma faydalı bir birey olmasına nasıl yardımcı olabilecekleri, neler yapabilecekleri gibi  buna benzer birçok konuda öyküler, örnek olaylar, oyunlar ve uygulamalar eşliğinde eğitim alıyorlar. SEDAŞ’ta gönüllü babaların aldıkları eğitimle birlikte, aile içinde etkin iletişim ve sevgi dolu bir ortamda, sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmekle ilgili bir planları oluyor.  

SEDAŞ’ın fırsat eşitliği ve cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili farkındalık yaratmak amaçlı uygulamaya koyduğu proje kapsamında düzenlenen BADEP eğitiminde, gönüllü olarak eğitime katılan SEDAŞ’lı babalar, Babalık Diploması da alacaklar.

Bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen Baba Destek Eğitim Programı AÇEV gönüllü eğitimcisi Harun Demirkaya tarafından  veriliyor. 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik olarak açılan  eğitim grubuyla haftada bir gün, akşam saati sonunda,  2 saat süreyle uygulanan BADEP, 10-13 hafta sürüyor.  Ayrıca annelere yönelik de 2 oturum da gerçekleştiriliyor.