2019 İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) eğitimleri kapsamında SEDAŞ yöneticilerinin de dahil olduğu, grup müdürleri, müdür, sorumlu ve uzman kadrosundaki tüm çalışanlar için “Dramalı İSG Liderlik Eğitimleri” SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde tüm hızıyla sürdürülüyor.   

“Oyundan ders çıkarıyorlar”

SEDAŞ çalışanlarına, İSG konusunda liderlik edecek ve örnek olacak pozisyonda görev yapan tüm yöneticileri kapsayan “Dramalı İSG Liderlik Eğitiminde” SEDAŞ yöneticilerinin, ekiplerine her konuda olduğu gibi İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda da nasıl liderlik edecekleri anlatılıyor. Uzman eğitmenin moderatörlüğünde verilirken, anlatılan konular, profesyonel tiyatro oyuncularının iş güvenliğinde liderlik davranışlarının örneklendiği skeçlerle, esprili bir şekilde ortaya konuluyor. Dramalı eğitim sırasında, katılımcılara interaktif şekilde oyunlara dahil olma imkanı tanınıyor ve sunulan oyunda, ideal İSG liderliğinin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verilirken, eğitime katılanların gözlem, deneyimleme yapmaları ve yorumlarının alınması,  oyundan ders çıkarmaları sağlanıyor.

“Ekiplerine örnek olan İSG Liderleri, İSG kültürünü güçlendiriyor”

SEDAŞ’ın, İdeal İSG Firması işbirliği ile gerçekleştirdiği, “Dramalı İSG Liderlik Eğitimi” uluslararası iyi örneklerin, standartların ve tecrübelerin baz alınarak hazırlanması ve tiyatro oyunuyla birlikte sunulması nedeniyle SEDAŞ yöneticileri tarafından ilgiyle izleniyor. Düzenlenen eğitim programıyla, yöneticilerin İSG konusunu yönetirken ihtiyaç duyacağı liderlik becerilerinin geliştirilmesini, davranış temelli iş güvenliği ile kurallara uymamanın altında yatan motivasyonu anlayarak ekibini kurallara uyar hale getirmeyi sağlamaları amaçlanıyor. Bir ay içinde tamamlanması beklenen SEDAŞ İSG eğitim programı ile SEDAŞ çalışanlarının İSG de ‘’Liderlik’’ modellerini, doğru iletişim yollarını gözden geçirmeleri, örnek olmanın vereceği katkıları, tüm seviyedeki yöneticilerin İSG liderliğini nasıl ele almaları gerektiğini öğrenmeleri,  şirket içi İSG motivasyonunu yaratma ve inandırma gibi konularda bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.