Çalışanlar sahada ziyaret ediliyor

İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Uzmanlarının da katıldıkları saha ziyaretlerini gerçekleştiren heyet,   çalışanlarla İSG kurallarına uyum konusunda etkin iletişim sağlıyor. İSG kurallarına uymamanın, tehlikeli durum ve tehlikeli hareketlere karşı çalışanları zorda bırakacağının konuşulduğu ve çalışanlarda olumlu motivasyon yaratan bu ziyaretlerde, ekiplerin prosedürlere uygun hareket edip etmedikleri inceleniyor. Heyet halinde gidilen çalışma alanlarında SEDAŞ ekipleriyle buluşan ve saha ziyaretini gerçekleştiren yöneticiler, elektrik dağıtım faaliyetlerinde dikkat edilmediğinde ortaya çıkacak riskler ve olası olumsuzluklara bir kez daha dikkat çekiyorlar.

Saha çalışmalarına ait incelemeler yapan SEDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Başkan Yardımcısı Petr Zachoval başkanlığındaki heyet, elektrik dağıtım hizmetinde kullanılan ekipmanları, hizmet araçlarını ve iş güvenliği malzemelerini büyük bir titizlikle inceliyor. Petr Zachoval gözetim ziyaretlerinde ekiplerin iş yapış biçimi, İSG kurallarına uyup uymadıkları konularını yerinde değerlendiriyor ve gözetim ziyaretlerinin sonuçlarını departman yöneticileriyle paylaşıyor.

SEDAŞ çalışanlarını tebrik ettiler

Saha gözetim ekibi üyeleri, iş güvenliğinin bir yaşam biçimi olarak çalışanlarca içselleştirilerek uygulanmasının önemine dikkat çekerken,  çalışanların İSG kurallarına uymalarının, (KKD) Kişisel Koruyucu Donanımları kullanarak, gerekli önlemleri alarak çalışmalarının, ramak kala durumları önlediğini, iş kazası risklerini de ortadan kaldırdığını ve bu durumun çalışanlar için güvenli bir çalışma sağladığını belirterek, bu durumun kendilerini de çok mutlu ettiğini açıkladılar. Petr Zachoval saha ziyareti sırasında, görev yapan ekip üyeleri ile sohbet ederek, kendilerinden bilgi de alıyor. Kandıra İlçesinde görev yapan Röle ekibindeki, Röle Test ve Kapasitör Üniteleri Görevlisi Seyit Ali Topal ile görüşmesinde Petr Zachoval, Seyit Ali Topal’ın Röle koordinasyon konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesini, malzeme bilgisi ile mesleki konulardaki yeterliliğini çok beğendiğini ve kendisine bu anlamda teşekkür ettiğini belirtti. Petr Zachoval, “Hepimiz iş dönüşü ailemize sağlıklı bir şekilde geri dönmeyi bekliyoruz, sevdiklerimiz de bizlere aynı şekilde kavuşmayı bekler.  Bir arkadaşımızın dahi en küçük bir kaza ile karşılaşmasını hiç birimiz istemeyiz. İş güvenliği konusuna bilinçli yaklaşımları ile İSG kültürünün yaygınlaşmasına destek olan, saha da bu konuda hassasiyetle görev yapan ekiplerimizi ve tüm mesai arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.