SEDAŞ, minik öğrencilere elektriğin güvenli kullanımı ve elektriğin tasarruf yöntemleri hakkında sunumlar yaparak, bilgiler sunuyor. Seminerlerin organizasyonunda SEDAŞ Şebeke Operasyon Ekipleri ve İş Güvenliği Uzmanlarıda kullandıkları iş güvenliği aletlerini öğrencilerle paylaşırken, anlatılanların daha çok anlamlı ve somut bir şekilde görünür hale gelmesini sağlıyorlar. Son olarak Düzce'nin Çilimli İlçesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen SEDAŞ'ın eğitim seminerine 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerinin yanı sıra okul idarecileri ve öğretmenler de katıldılar. Öğrenciler sunuma ait içerikte hazırlanmış olan SEDAŞ’ın elektriğin güvenli kullanımı ve elektrik enerjisinin tasarrufu ip uçlarını anlatan broşürlerini de dikkatle inceleyerek okudular. 

SEDAŞ Teknik Destek Help Destek Uzmanı Burçin Başçı’nın sunumuyla, enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması, elektriğin güvenli kullanımı ve enerji tasarrufu konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi sağlandı. SEDAŞ'ın İş Güvenliği Sorumlusu Tutku Yiğit tarafından öğrencilere, elektriğin güvenli kullanımı için ev ve işyeri tesisatlarında kaçak akım rölesi olması gerektiği, cihazların kullanım kılavuzuna uygun olarak kullanılmaları ve kabloların ayak altına bırakılmaması ile evdeki küçük çocuklar için prizlere güvenlik kapağı takılarak elektriğin kullanılması gibi hayatın içinde karşılaşılan durumlar için alınabilecek önlem ve pek çok pratik bilgi öğrencilerle paylaşıldı. İş güvenliği kültürüne katkı sağlayacak bilgileri dinleyen ve kendilerine yapılan sunumu izleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sorarak bilgi aldı. Şebeke Operasyon Ekibi çalışanları tarafından kullanılan iş güvenliği kişisel koruyucu donanımları hakkında bilgi aldılar ve bu malzemeleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Seminer sonunda, okul idarecileri SEDAŞ yöneticilerine teşekkür ederek, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan’a öğrencilerin yaptığı resim tablolarından hediye takdim ettiler. Öğrenciler SEDAŞ ekipleri ile günün anısı için resim çektirdiler.