4 İl ve 45 ilçe ile 1441 köyde  görev yapan SEDAŞ, 20 bin kilometrekarelik alanda kaçak taramalarını tüm hızıyla gerçekleştiriyor.  

Kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla Kocaeli Kireç Ocakları Mahallesi'ne Çevik Kuvvet ile gelen SEDAŞ kaçak takip ekipleri, önce kaçak kullananları tespit etti. Denetim yapılan bölgede evlere kaçak bağlanan yaklaşık yüzlerce kabloyu, mahalleye çevik kuvvet ekipleriyle girerek kesen ekipler, yasal olmayan elektrik akışını durdurdu. 

SEDAŞ'ın yaptığı incelemede, Tavşantepe Mahallesi Kireçocakları mevkiinde çok sayıda meskende kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilirken, ekipler tarafından Kaçak kullanım yaptığı kanıtlanan ev sahiplerine cezai işlem için tutanaklar tutuldu. Kaçak kullanım tespiti yapılan meskenlerin elektrikleri kesildi.  Mahallede kaçak elektrik kullanıldığı ihbarını alan ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için Çevik Kuvvet'ten yardım alarak mahallede çalışma yapan SEDAŞ ekipleri, enerji nakil hattına yasa dışı bir uygulamayla kablo atarak kaçak hat tesis edildiği belirlenen kabloları topladı. Ekipler, tek tek ihbar edilen adreslerde elektrik sayaç bağlantılarını da gözden geçirdi. SEDAŞ yetkilileri yapılan bu çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini bildirdi.