SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven konu ile ilgili açıklamasında; "Elektrik dağıtım hizmetlerinde kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetine odaklanan SEDAŞ'ın, başarılı kurumsal eğitimleri, iş paydaşları için de devam ediyor. Yatırımlarımız ve işletme-bakım çalışmalarımızı sürdürürken, hizmet kalitesi için iş paydaşlarımız entegre yönetim sistemlerimiz ve politikalarımıza uyumlu saha çalışmaları yapmak durumundalar. Hizmet verdikleri alanlarda iş güvenliği uygulamaları en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Bu anlamda kaliteli hizmet için işbirliği yapıyor ve denetimlerimizi de sürdürüyoruz" dedi. 

'Etiketle, kilitle, emniyete al, dene' eğitimi

SEDAŞ kendi personeli haricinde iş paydaşlarına da verilen eğitimler kapsamında, SEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği sorumlusu Tülin Ceylan tarafından Kocaeli’ndeki yüklenici firma çalışanlarına 'Etiketle, kilitle, emniyete al, dene' sistemi ve iş sağlığı güvenliğinin önemi konulu eğitimler verildi. Eğitimde; güvenli çalışma ortamının oluşturulması, alınacak önlemler, planlama, risk değerlendirmesi, yürütülecek kontroller ve mevzuat gereklilerini içeren bilgiler verilirken, tehlikeli enerjinin kontrolünün sağlanması amacıyla oluşturulan 'Etiketle, kilitle, emniyete al, dene' talimatı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitime yüklenici firma çalışanlarının yanı sıra, SEDAŞ Şebeke Yapım ve Şebeke Operasyon Müdürlüğüne bağlı yöneticilerde katıldı.

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, diğer tedarikçilerle de bilgi paylaşımını hızlandıracak olan bu tür eğitimlerin verilmeye devam edileceğini, eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırıldığını ve eğitime katılan iş paydaşlarına ayrıca bu süreçleri destekleyen tüm SEDAŞ yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.