FETÖ’nün asker imamı İlahiyatçı Doç. Adil Öksüz’ün cezaevinden FETÖ’cü hakimler tarafından kaçırıldığını belirten, bir dönem Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Latif Erdoğan, “Adil Öksüz çok önemli bir isimdi. Onun verdiği ifade ile FETÖ çorap söküğü gibi çözülecekti. Hiçbir generali değil de sadece onu kaçırmayı göze almaları FETÖ için önemini ortaya koyuyor. Eğer kaçırmasalardı infaz ederlerdi” diye konuştu.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün asker imamı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Adil Öksüz 15 Temmuz darbe gecesinde Akıncılar Üssü'nde yakalanmıştı. “Arsa bakmaya gitmiştim” diyen ve serbest bırakılan Öksüz için daha sonra tekrar tutuklama kararı çıkarılmıştı. Adil Öksüz ise kayıplara karışmıştı.

Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimini planladığının en önemli kanıtı olan Adil Öksüz'ün FETÖ'cü hakimler tarafından kaçırıldığını belirten, Gülen'e bir dönem en yakın isimlerden biri olan Latif Erdoğan, Sabah.com.tr'ye konuştu.

“Fetullah Gülen'in yakalanması kadar önemliydi”
Latif Erdoğan, “Adil Öksüz'ü çok iyi tanırım, o da beni çok iyi tanır. Gülen'in asker imamıdır. Gülen adına her emri vermiştir. Darbe gecesi Akıncılar Üssü'nde darbeyi yönetmesinin tek bir anlamı var; Başaracaklarına çok inanmışlardı. Onun yakalanmış olması çok önemliydi. Önemini şöyle ifade edeyim. Neredeyse Fetullah Gülen'in yakalanması kadar önemliydi. Emniyette verdiği ifade ile Fetullahçı örgüt çorap söküğü gibi çözülürdü.

“Eğer FETÖ hakimleri tarafından kaçırılmasaydı infaz ederlerdi”
Dikkat ederseniz o kadar general yakalandı sadece Adil Öksüz için böyle bir fedakarlıkta bulundular. Çünkü Adil Öksüz konuştuğunda birçok gerçek ortaya çıkacaktı. Belki de kaçırmayı başaramasalardı onu bir şekilde infaz ederek konuşmasını engelleyeceklerdi. Onun konuşmaması için her şeyi göze alırlar.

“Ankara'da binlerce evden birinde kalıyordur”
Fetullahçı örgütün Ankara'da binlerce evi var. Muvazzaf subaylar ve ondan sorumlu abinin buluşması için özel evler bile var. Şu anda bu binlerce evden birinde kalıyordur. Olaylar yatışmadan yurtdışına çıkmaya tevessül edeceğini zannetmiyorum. Ama yine de devletimizin bu konuda teyakkuzda olması gerekir. Bu tür önemli isimlerin mutlaka sahte bir kimlik ve sahte bir pasaportu vardır. Adil Öksüz'ün yakalanması bütün operasyon kadar önemli.

“15 Temmuz darbe girişimini yürüten savcı ve hakimlere dikkat”
15 Temmuz darbe girişimini yürüten hakim ve savcıların atamasında çok dikkatli olunması gerekir. Adil Öksüz'ün kaçırılması olayı bize ders olsun. Üst rütbeli generalleri belki bırakmaktan çekinirler ama alt rütbelerdeki çok önemli isimler bu karmaşa ortamında serbest bırakılabilir. Çok titiz davranılmalı.

“Darbeyi biz yapmadık diyen Fetullahçılar sustu”
Adil Öksüz'ün yakalanması ile birlikte "Darbeyi biz yapmadık" diyen Fetullahçılar da sustu. Fetullah Gülen her operasyonda olduğu gibi 15 Temmuz darbesinde arkasında çok önemli bir iz bıraktı. Adil Öksüz yakalanmasa da bıraktığı deliller yeterli. Gözaltından organize bir şekilde kaçırılması bile bu darbenin arkasından Fetullah Gülen olduğu gerçeğini ortaya koymak için yeterli. Ben bu konuda mahkeme sürecinde müdahil olabilirim” dedi./ Kaynak: Sabah.com.tr