Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu, SEDAŞ’ın ‘Projesi İyi Olan Kazansın’ sloganıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek “Proje Fikri Yarışması” kapsamında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldiğini belirterek, ”SEDAŞ’ın Üniversiteliler ve akademisyenlerle işbirliğini geliştiren bu projeye 3’ncü ve 4’ncü sınıf öğrencilerimizin katılmalarını ve bu yıl birinciliği üniversitemize kazandıracak projelerini sedaş’ın web sayfasına yüklemelerini bekliyoruz” dedi.

Yarışma başvurusu 23 Mart'a kadar

Doç. Dr. Uyaroğlu, Proje Fikri Yarışmasına ait başvuruların SEDAŞ web sayfasından yapılabileceğini ve son başvuru tarihinin 23 Mart 2018 olduğunu söyleyerek; “Elektrik, Elektronik, Elektrik Elektronik ve Enerji Sistemleri ile Bilgisayar, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Teknoloji ve Bilişim Sistemleri ve  Endüstri Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören 3. ve 4.sınıf üniversite öğrencilerimiz yarışmaya katılabiliyorlar. 'Enerjinin Üretiminde, Enerjinin İletiminde, Enerjinin Dağıtımında, Enerjinin Çevre ile Uyumunda, Enerjide İş güvenliği Alanında' yeni proje fikirleri sunacak ve bu yarışmaya katılacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

SEDAŞ ilgiyle izlenen sunumlar yaptı

SEDAŞ yöneticileri de bu organizasyona katkıları nedeniyle SAÜ’ye teşekkür plaketi takdim ettiler. SEDAŞ yöneticilerinin takdim ettiği teşekkür plaketini SAÜ adına Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Bayrak aldılar. SEDAŞ’ın "Ödüllü Proje Fikri Yarışması’’ kapsamında Üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle bir araya gelen SEDAŞ yöneticileri, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde M3 Binası Konferans Salonunda SEDAŞ’ın insan kaynakları süreçleri, insan kaynaklarından püf noktaları, enerji sektöründe SEDAŞ’ın bilişim teknolojisi ile uyguladığı büyük projelerden SCADA, OSOS, SAP WFM, GİS, MİY projeleri uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiler içeren sunumlar yaptılar. 

SEDAŞ tam kadro katıldı

SAÜ Mühendislik Fakültesinde yapılan seminere SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk, SEDAŞ Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik, SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, SEDAŞ Bakım Yönetimi Müdürü Murat Özdil, SEDAŞ Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan, İnsan Kaynakları İşe Alım ve Ücret Yönetimi Sorumlusu Demet Çap,  Acil Hizmetler Sorumlusu İlyas Volkan Turan,  Dengeleme Sorumlusu Ender Altınışık ve Teknik Kayıp Uzmanı Gizem Madenci, SEDAŞ Kurumsal İletişim Uzmanı Burçin Başcı katıldı.

5 üniversite ile proje yarışması

Elektrik dağıtım sektöründe faaliyet alanını kapsayan 4 ilde yer alan Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Düzce Üniversitesi (DÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencilerinin geleceklerine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı proje fikri yarışması için www.sedas.com web sayfasından çok kolay bir şekilde başvuru yapıldığı öğrencilerle paylaşıldı. Projenin sadece proje bazında konusunu, amacını ve faydasını  iyi anlatmakla yarışmaya aday olabileceği ifade edildi.