"Bütün bölümlerimizin akredite olmasını istiyoruz"

Sakarya Üniversitesinde bulunan bütün bölümlerin akredite olmasını istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Dünya’da eğitimin-öğretimin ölçüldüğü en önemli husus akreditasyondur. Bu seneki hedefimiz, 84 bölümümüzün de akredite olması. Bu gerçekleşirse Türkiye’de bir rekor olacak” dedi. Elmas, Mühendislik, Bilişim, Fen-Edebiyat fakültelerinin bu süreçten geçtiğini, Teknoloji, İşletme, Siyasal Bilimler ve Eğitim Birimleri Fakültesinin de akredite için başvurularını yaptığını dile getirdi.

"Yaz okullarını yeniden açtık"

Yaz okullarını kapatılmasının ardından tekrar faaliyete geçirdiklerini belirten Rektör Elmas, “Yaz okulunu en iyi uygulayan üniversiteydik. Ama YÖK ve Başbakanlığa 20 bine yakın dilekçe gitmiş. Öğretmenler bizi bırakıyorlar gibi bir algı oluştu. Bize gelen tepkiler neticesinde yaz okulunu kaldırmış. Ancak bu üniversitemiz ve ülkemiz için bir kayıp. Çünkü üniversite Mayıs’tan Eylül ayına kadar bomboş. 5 bine yakın öğrencimiz de yaz okulu için başka üniversitelere gitti. Bu nedenle yaz okulunu yeniden faaliyete geçirdik” diye konuştu.

"SAÜ sıralamalarda yükseliyor"

Diğer üniversitelerin yaptıkları değerlendirmelerde Sakarya Üniversitesi’nin sırasını yükselttiğini belirten Elmas, “Teknokent için iki tane bina yaptık, üçüncüsü de yolda. Türkiye’de en hızlı yükselen tek Teknokent, SAÜ’deki teknokent. Artık Teknokentte bir dönüşüm yapma aşamasına geldik. Çünkü kümelenip Türkiye’nin ekonomisine daha çok katkıda bulunacak işler yapmaya yönelmemiz gerekiyor. URAP sıralamasında 20 sıra yükseldik. ODTÜ’nün, üniversiteleri değerlendiren bir merkezi var. Bunun gibi dünyada 12 -13 tane değerlendirme merkezi bulunuyor. Bu değerlendirmelere göre SAÜ hep ileri gitmiş. Sakarya Üniversitesi puanını yükselten üniversite oldu” ifadelerini kullandı. / İHA