Edurotech Robot Yarışması ile geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi ve var olan yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu makine ve otomasyon sistemleri ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 33. Meslek Komitesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek Edurotech Robot Yarışması’nın içeriği ile ilgili yapılan çalışmaların ardından imzalanan protokol imza töreni SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Törene SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 33. Meslek Komitesi Başkanı Emre Beşir, Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Osman Cansız ve 33. Meslek Komitesi üyeleri iştirak etti.

Söz konusu projenin imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Bu yarışma ile tüm öğrencilerin ve bireysel katılım sağlayacak öğrencilerin, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyabilecek bilimsel düşünceye sahip lider bireyler olarak yetiştirilmeleri, bilimsel süreçleri uygulayarak proje deneyimi edinmeleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi ve becerileri farklı alanlarda kullanabilmeleri, girişimcilik, bilimsel düşünme, yaratıcı zekâ ve rekabet bilinçlerini geliştirebilmeleri, ekip halinde çalışma deneyimi kazanmaları, bilgi teknolojilerini kullanmaları, kalite ve verimlilik bilincini geliştirmeleri, bilimsel düşünme yeterliliği kazanmaları, proje tasarlama, geliştirme, oluşturma, uygulama ve sunma deneyimi edinmeleri hedefleniyor” dedi.

Ulusal nitelikli söz konusu proje ile ülke genelinde bilimsel amaçlı yapılan robotik-kodlama etkinliklere olan ilgi ve katılımın artması, bu tarz etkinliklerin yaygınlaştırılması, çocukların ve gençlerin proje geliştirmeyle ilgili farkındalık-bilgi-deneyim kazanması ve bilimsel alanda düşünme becerileri gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlandığını da sözlerine ekledi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yarışmanın 6 ana kategoride yapılacağına dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Yarışmamız;  Çizgi İzleyen Robot Kategorisi (Elektronik), Mini Sumo Robot Kategorisi (Elektronik), Yangın Söndüren Robot Kategorisi (Elektronik), Serbest Proje Kategorisi (Elektronik), Mars Görevi Kategorisi (MakeBlock ve Elektronik), VEX Robotics Kategorisi olmak üzere 6 temel kategoriden oluşmaktadır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 20 Nisan’a kadar sakaryaarge.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuruların alınmasının ardından 22 ve 23 Nisan tarihlerinde dereceye giren projelerin ilan edilerek ödül töreninin gerçekleştirileceğini ifade etti.