Gündem maddelerinin müzakere edildiği toplantıda yönetim kurulunun aylık faaliyetlerinin değerlendirilmesi, meslek komitelerinin sorunları ve dilek temenniler bölümünde kürsüye gelen meclis üyeleri, görüşlerini dile getirdiler.

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, üyelerin çeşitli konulardaki sorunları, görüş ve önerileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Ticaret Bankası binası hakkındaki gelişmeleri değerlendiren Başkan Akgün Altuğ; “1913 yılında şahsi teşebbüs ve özel sermaye ile ilk banka olarak Adapazarı’nda Adapazarı İslam Ticaret Bankası daha sonra Türk Ticaret Bankası oldu. Türkiye’nin ve Sakarya’nın ticaret ve kültür tarihinde önemli değerler arasında gösterilen bankamızın bugün müze olarak değerlendirilecek olması memnuniyet vericidir. SATSO olarak 2009 yılında satın alıp müze olarak değerlendirmek istedik ancak netice alamadık. 2 yıl öncesinde de çeşitli girişimlerimiz oldu. Bankanın CEO’su ile görüştüğümde banka yönetimi sembolik bir şube açacağını ve değerlendirme yapılacağını öğrendik. Bankanın bu şekilde değerlendirilmesi için gayret eden ve bu tarihi girişimin şehrimize kazandırılmasını sağlayanlara teşekkür ederiz. Biz de ilimizin ticaret tarihinden taçlandırmaya devam edeceğiz. 2021 yılı çalışma planımızda buna yönelik çalışmalarımız mevcut” dedi.

“Firmalarımıza rakip olunmamalı”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan bal ve süt gibi tarımsal ürünlerin satışı konusunuda değerlendiren Başkan Altuğ; “Stratejik önemi olmayan ürünlerde devletimiz de işe el atıyor. Belediyeler kendi şehrinin firmaları ile rekabet edebiliyor. Bu konuda üyelerimizin menfaati doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Kurumlarımızın firmalara rakip değil onların üretimini destekleyici çalışmalar sergilemesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.