SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu organizasyonu ile 30 kişilik SATSO heyeti, yerel ürünlerin kümeleşmesi ve yerel marka oluşturmak amacıyla Gaziantep’e inceleme gezisi düzenledi.

Gaziantep Ticaret Odası ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret programı kapsamında şehre marka değeri katan tarihi ve ticari bölgeler gezilerek yerel marka ürünler incelendi.

Programa; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak, Meclis Üyeleri ve Komisyon üyeleri iştirak etti.

İki gün süren inceleme gezisi kapsamında Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’ın konuğu olan SATSO Heyeti, kurumlar arası işbirliğinin şehirleri hem kültür hem de gelişim anlamında birbirine yaklaştırdığını vurguladı.

İki kentin sanayi ve ticari yapısının konuşulduğu ziyaretlerde, Türkiye’nin üretim ve ihracatını arttırmaya yönelik projelerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu.

Ziyarette konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın sosyoekonomik durumu ve gelecek vizyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Sakarya hem yerel değerleri ile hem de sanayi ve ticari üretimi ile markalaşan ve işaret edilen bir kent olarak ilerliyoruz. Bu doğrultuda diğer odalarımızı ve şehirlerimizi de ziyaret ederek örnek modelleri incelemek amacındayız. Gaziantep de hem sanayisi, hem de ticaret turistik değerleri ile önemli şehirlerimizden biri. İki il arasında sanayi, ticari ve sosyal değerler anlamındaki benzerlikleri de göz önünde bulundurarak iş birliği ve görüş alışverişinden memnuniyet duyduk. Sakarya da Gaziantep gibi üreten bir sanayi şehri. Şu anda en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Gaziantep’in ardından 7’inci sırada bulunuyoruz. Hedefimiz ilk 5 içine girmek. Oda ve şehir olarak üretmeye çok önem veriyoruz. Bu anlamda diğer Odalara bu tür ziyaretler yapmayı önemsiyoruz. Ev sahipliğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ise, “Ülkemizin üretim ve ihracat gücünü geliştirme noktasında meslek kuruluşlarımızın işbirliği içinde olması gücümüze güç katıyor. Gaziantep de üreten bir şehir” diyerek Projeler ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SATSO Heyeti şehrin çeşitli kültürel bölgelerini ziyaret ederek ekonomik ve kültürel anlamda incelemelerde bulundu.