İlk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2017 Mali Hesapları ile ilgili madde ikinci oturumda görüşülerek karara bağlandı.

“Hayal değil gerçek”

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 2017 Yılı Toplam Gider Bütçesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 99.69 olduğunu ifade ederek; “2017 mali bütçemizin yatırımlarda yüzde 99, tahsilatta yüzde 88 gerçekleşmesi bir başarıdır. Bu rakamlar Serdivanımızda, yine birlikte güzel çalışmalara imza attığımızın göstergesidir. Bu bürokrasimizin, meclisimizin aldığı kararların ne kadar doğru olduğu, ne kadar gerçekçi olduğunun da bir göstergesidir. Tahmin edilen 76 milyon bir bütçe, yüzde 99.6 oranında bir gerçekleşme; bu hayal değil gerçek bir çalışma, gerçek bir yatırım yılı, gerçek bir planlamanın sonucu olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah 2018 yılında da aynı başarıya birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Serdivanımızı bugün olduğu gibi yarın da hemşehrilerimizle birlikte; onların öneri, talep ve ihtiyaçları doğrultusunda inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ay yıldızlı bayrağımızı Yunanistan’da dalgalandırdı

Başkan Alemdar, oturum sonunda antrenörü ve babası ile birlikte meclis toplantısına katılan ve Yunanistan’da yapılan Uluslararası Judo Turnuvası’nda elde ettiği birincilikle ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Eslem Esra Serbest’i tebrik ederek kendisine hediye takdim etti.

Her müsabakadan madalya ile döndü

Genç yaşta kazandığı başarılarla Serbest’in Türkiye’nin göğsünü kabarttığını ifade eden Alemdar; “Eslem kızımız madalyaya doymuyor. Madalya üstüne madalya alıyor. Kendisi yurtiçinde ve yurtdışında yüz akımız, gururumuz oldu. Biliyorsunuz ki meclisimizde sizlerle birlikte bir karar almıştık. Başarıları ile bizleri gururlandıran tüm sporcularımıza destek olma sözü vermiştik. Eslem kızımız da bugün bizlerle birlikte oldu. Eslem bu güne kadar 22 madalya almış. İnşallah 22 yaşına geldiğinde kendisinden en az 200 madalya bekliyoruz. Yani bu yaşta 22 madalya. Girdiği tüm ulusal ve uluslararası müsabakalardan madalyayla dönmüş ve en önemlisi de uluslararası müsabakalarda bayrağımızı dalgalandırmış. İnşallah daha büyük başarılara imza atar ve hepimizin gururu olur. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim”. İşte o zeka, çeviklik ve ahlak bizim sporcularımızın hepsinde fazlasıyla var. İnşallah bu başarıların devamı gelir. Biz de maddi manevi her konuda sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yusuf Alemdar, 2017 Mali Yılı Kesin Hesabına ait Komisyon Raporunu karara bağlanmasının ardından tüm Serdivan halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.” Serdivan için hiçbir masraftan kaçınmadığının altını çizerek, Serdivan için yeni projelerin sürekli hayata geçirileceğini söyleyen Alemdar, Serdivanımızı bugün olduğu gibi yarın da hemşehrilerimizle birlikte; onların öneri, talep ve ihtiyaçları doğrultusunda inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.