Bulvar SAMEK’te yer alan Keman ve Ney kurslarına katılan kursiyerler heyecan içerisinde derslerine devam ediyor. Bulvar SAMEK’te Ney ve Keman kursu eğitmenleri ve kursiyerleri dersler hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğrenciler çok istekli

Keman eğitmeni Mustafa Beyazçiçek, “Yaklaşık 11 yıldır SAMEK bünyesinde keman öğretmenliği yapıyorum. Derslere öncelikle kemanın nasıl tutulması gerektiğinden başlayıp hemen ardından notaları öğretiyoruz. Hamdolsun ki her dönemde öğrencilerimiz çok istekli. Keman sever kursiyerlerimiz kurs bitiminde buradan oldukça memnun ayrılıyorlar. Hayallerindeki ve istedikleri şarkıları çalabildikleri zaman onlarda, bizde çok mutlu oluyoruz. Hayalleri gerçekleştirmeye imkan sağlayan SAMEK ve Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

"Burada olmak bana disiplin kattı"

Kursiyer Hilal Afşar, “Eğitimden oldukça memnunum. Keman çalmak bana disiplin kattı. Çünkü çalışıyorum ve iş hayatımı keman çalışma düzenime göre planlıyorum. Burada her şey çok güzel. Sınıflarımız yeterli sayıda. Kalabalık değil. Bu yüzden daha iyi öğrendiğimizi hissediyorum. Şu an diksiyon kursuna da gidiyorum. Daha öncede İngilizce kursuna katılmıştım. Burada olmak bana huzur ve mutluluk veriyor” diye konuştu.

"Enstrümanınıza can veren sizlersiniz"

Ney eğitmeni Yunus Uray, “Neyden ses çıkarmak biraz zordur. O yüzden ilk önce sesi bulmaya çalışıyoruz. Islık üfleyen herkes neyden ses çıkarabilir. Ama dudak kasına sahip olmayanlar neyden biraz daha zor ses çıkarabilirler. Bu da doğuştan gelen kazanımla alakalıdır. Neyde sesi doğru akorttan bulduktan sonra duruş ve tutuşu gösteriyoruz. Doğru tutuşu yaptıktan sonra da artık bütün perdelerden çıkan sesleri elde edip eser çalmaya başlıyoruz. Enstrümanınıza can veren, hayat veren sizlersiniz. ‘Neyzen neye üfler ama neyzene kim üfler’ diye bir söz vardır. Bunun içinde kadim geleneği elimizden geldiğince sürdürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Burada stresten uzaklaşıyorum"

Kursiyer Cevdet Karagülle, “Eğitimlerden çok memnunum. Kaliteli bir hocadan, kaliteli bir eğitim alıyoruz. Neyin sesi ruhen ve psikolojik olarak insanı çok rahatlatıyor. Buraya gelince hayatın streslerinden ve zorluklarından bir an olsun sıyrılıyorum. Ney çalmaya başlayınca manevi olarak bir huzur, pozitif bir enerji ile dolduğumu hissediyorum. Burada çok güzel çalışmalar oluyor. Ben kendi adıma bu etkinlikleri yapan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.