2011 Nüfus ve Konut Araştırması'na göre, 2 Ekim 2011 itibariyle önceki 1 yıllık dönemde Türkiye'deki 81 ilden 31'i göç aldı, 50'si göç verdi. Araştırmada Sakarya göç hızında binde 2,9’da kaldı.  

Türkiye'nin en büyük metropolü İstanbul, aldığı ve verdiği göçle tüm şehirleri geride bırakırken, Türkiye'nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara ve İzmir alınan göç bakımından ilk sıraları kimseye kaptırmadı.

Göç açısından büyükşehirlerin durumu incelendiğinde yenileriyle birlikte 29 büyükşehirden 12'sinin göç verdiği, 17'sinin ise göç aldığı görülüyor.

Adana, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Konya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa, Van göç verirken, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Muğla, Tekirdağ ve Sakarya göç alan şehirler oldu.

İstatistiklere göre Sakarya 25 bin 575 göç alırken, 23 bin 23 kişiyi de başka illere gönderdi. Resmi verilerden de anlaşılacağı üzere Sakarya nüfus göç hızında binde 2,9’da kalarak, sadece 2 bin 553 göç alan şehir oldu.