Sakaryaspor olağan üstü kongresini yaptı ve beklendiği gibi kimse aday çıkmadı. Kulüp de  “kayyuma” kaldı.

Yani sözüm ona çok sevdiğimiz Sakaryaspor’u kendi ellerimizle “cami avlusuna” bıraktık. Camiden ilk çıkan “kayyum da” mecburen Sakaryaspor’u sahiplendi.

Tabi bu sahiplenme ne zamana kadar sürer bilemem. Zira Sakaryaspor yakın zamanda “kayyumun” elinden alınmazsa bu Kulüp tarih olur gider…

Sakaryaspor’un “kayyumun” elinden alınması derken kastım ne Valilik ne de Büyükşehir Belediyesi’dir.

Her ne kadar birileri Sakaryaspor’u Büyükşehir Belediyesi’ne “yamamaya” kalksa da, o tren çoktan kaçtı.

Zira zamanında Sakaryaspor’u bünyesine alan Büyükşehir Belediyesi’nin başına gelmeyen kalmadı.

Takımı “Şampiyon” yapıp “Süper Lige” çıkardıkları sene bile yöneticilere edilmeyen küfür, söylenmeyen hakaret bırakılmadı.

Hatta Sakaryaspor galip geldiği maçlarda bile yöneticilerin ne anaları kaldı ne de avratları. İnsanlar haksız yere karalandı.

Bu da yetmedi “Sakaryaspor üzerinden siyaset yapılıyor” diyerek, Kulübü Büyükşehir Belediyesi’nin elinden almak için acayip bir kampanya başlatıldı.

Sonuçta Büyükşehir Belediyesi Şirketleştirdiği ve bir kimlik kazandırdığı Sakaryaspor’u derneğe devretti.

Bugün gelinen noktada ise, Sakaryaspor hiç de hak etmediği bir konuma düşerek “kayyumun” inisiyatifine kaldı…

Tuhaf ama dün Sakaryaspor’u Büyükşehir Belediyesi’nin elinden kurtarmak için yırtınanlar bugün alsın diye ortaya çıkıyor.

Hadi “geçmişte biz bir halt ettik. Yanlış yaptık. Özür dileriz” deyip, sonra da Sakaryaspor’u Büyükşehir Belediyesi’ne “yamamaya” kalksalar anlayacağım.

Bunu yapmadığınıza veya yapamadığınıza göre, demek ki sizce Sakaryaspor’un Büyükşehir Belediyesi’nin elinden alınması doğru bir hareketti.

Öyleyse şimdi ne diye Büyükşehir Belediyesi’nin Sakaryaspor’a sahip çıkıp Kulübü tekrar almasını istiyorsunuz?

Bu defa da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve ekibine küfür ve hakaret yağdırmak için mi?

Ben olsam Toçoğlu’nun yerine ne alt yapı ne de üst yapı hiçbir şeyle ilgilenmem. Sakaryaspor’a tek kuruş da vermem. Bu konuda kimin ne dediğini de umursamam.

Zaten kimsenin de Sakaryaspor konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne tek kelime edip hesap sormaya hakkı olduğunu sanmıyorum…

Yazımı “Sezar’ı” arkasından hançerleyen “Marcus Junius Brutus’un” intihar etmeden önce söylediği şu sözlerle bitirmek istiyorum.

Brutus, “Fazilet, sen bir sözcükten başka bir şey değilsin” diyerek hayatına son vermişti. Ben de buradan “Sakaryaspor’un Brutuslerine selam olsun” diyorum…