Daha önce Sakarya Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı görevini yapan, şu anda Azerbaycan State Economic University’de Dekan olan Ferruh Tuzcuoğlu, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir öğrencisinin savaşa katılmak için kaydının dondurulmasını istediğini belirtmişti.
Bu durumun kendisini duygulandırdığını belirten Tuzcuoğlu bu olayı, “Beni çok duygulandıran bir olay oldu. Ağdam’lı bir öğrencim gelip, ‘Hocam şu anda bizim köyü bombalıyorlar. Cepheye gitmek istiyorum, dekanlık olarak kaydımı dondurur musunuz’ dedi. Çocuk sanırım biz cevap vermeden Milli Savunma Bakanlığına gitti şu an” demişti.
Adının Nicat Huseyni olduğu öğrenilen öğrencinin ise, gönüllü olma isteğinin kabul edilmediği öğrenildi. Azerbaycan ordusunun gönüllüleri almadığını belirten Nicat Huseyni, “Ben kalbimden geleni söyledim. Vatanım, köyüm zor durumdayken ben rahat olamazdım. Ama maalasef gidemedim. Ordumuzun gönüllülere ihtiyacı yokmuş ve ateşkes oldu” değerlendirmesinde bulundu. / Tuğrul GÜMÜŞEL