Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçiye buğday, mısırda prim ödemelerinin yapılacağı, fındıkta alan bazlı desteğin 3 yıl daha süreceği müjdesini verdi.

Bayraktar, açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den aldığı bilgiye göre, buğday ve mısırda bazı illerde ödenmeyen 2011 prim desteğiyle ilgili ödeneğin Maliye Bakanlığı’ndan çıktığını ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hesaplarına aktarıldığını kaydetti.

Şemsi Bayraktar, önümüzdeki günlerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hesaplarındaki bu paranın çiftçiye ödeneceğini belirtti. Bayraktar, ödemenin özellikle yaşanan kuraklık nedeniyle zor durumda bulunan üreticinin mağduriyetini gidermesine yardımcı olacağını kaydetti.

Bayraktar, fındıkta alan bazlı destek konusunu Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü, fındıkta alan bazlı ödemenin 3 yıl daha devam etmesi kararının Ekonomik Koordinasyon Kurulu’ndan ve Bakanlar Kurulu’ndan çıktığını, 2013 yılının Mart ayında, 2012’nin ödemesinin yapılacağını bildirdi.

Şemsi Bayraktar, 2012 yılı için 150, 2013 yılı için 160, 2014 yılı için 170 lira ödeneceğini bilgisini verdi.