Edinilen bilgilere göre, Düzce Emniyet Müdürlüğüne yaklaşık 2 ay önce Düzce’nin Çilimli ilçesinde 5 ev, Düzce Merkez’de ve Sapanca’da da 1 evden hırsızlık yapıldığı ihbarı geldi.
Düzce ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları detaylı inceleme ve teknik takip sonucunda hırsızlık olayına karışan şahısların F.A. ve S.A. isimli karı- koca ile ağabeyleri K.A. olduğu tespit edildi. Ardından şahısları oturduğu evlere Sakarya ve Düzce polisi tarafından ortak baskın yapıldı.

İki ayrı evde yapılan aramalarda hırsızlıkta kullanılan otomobil, çalınan para ve ziynet eşyaları ile 1 tabanca ele geçirildi.
Şahıslardan karı koca F.A. ve S.A.’nın evinde arama yapmak için giden polisi karşısında gören şahıslardan S.A. pencereden kaçmaya çalıştı. Ancak ikinci kattan atlayan şahıs bacağını kırdı. S.A kaçamadan polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Polis, şahıslardan K.A da evinde yakalanarak gözaltına alındı.


Şahısların evlerinde yapılan aramada ise çekyatın altına ve çantalara istiflenmiş şekilde tomar tomar para ile bir tabanca çıktı.
Aramalarda 50 bin TL, 5 bin TL değerinde döviz, sahte kimlikler ve çalıntı ziynet eşyaları ele geçirildi.
Yapılan operasyonun ardından Hırsızlık zanlıları Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından Düzce’ye götürülerek adliyeye sevk edildi.
Zanlılar tutuklanarak Düzce T Tipi Cezaevine gönderildi./ İHA