Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekiplerinin Muğla merkezli, Sakarya ve Antalya’da yaptığı uyuşturucu operasyonunda, gözaltına alınan 13 şüpheliden 12’si tutuklandı.
Fethiye ve Seydikemer’de gençleri hedef alarak uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına, Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu operasyon başlattı. Fethiye, Seydikemer ilçeleri ile Antalya ve Sakarya’da belirlenen 12 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda Antalya ve Sakarya’da 2, Fethiye ile Seydikemer’de ise 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda 502 gram esrar maddesi, 65 kök hint keneviri bitkisi, hassas terazi ve 1 adet ruhsatsız tüfeğine el konuldu.
Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Fethiye Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, M.S., O.S., M.C., N.T.D., A.Y., E.Y., K.A., Y.D., V.Y., Z.O., S.A. ve H.K. tutuklanarak Eşen kapalı cezaevine gönderilirken, F.K. isimli şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Fethiye Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada son 6 ayda yürütülen operasyonlarda 3 kilo 838 gram esrar maddesinin ele geçirildiği açıklandı./ İHA