MÜSİAD yönetim kurulu toplantısına katılan Sakarya İHH yönetimi, STK ziyaretlerine MÜSİAD yönetimini ziyaretle başladıklarını, MÜSİAD’ın kuruluş felsefesinin, kurulduğu dönemin koşullarında üstlendiği misyonun önemli olduğunu belirterek, bu misyonun bu günde devam etmesi bizleri mutlu etmektedir dedi.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç, İHH ile her zaman gönül birlikteliklerinin devam ettiğini, İHH’nın çalışmalarına katılmaktan ve bu çalışmaları desteklemekten her daim onur duyduklarını belirtti.

Sakarya İHH yönetim kurulu Yetim sorumlusu Abdurrahman Şafak ise İHH’nın dönemsel destek olduğu yetim sayısının 500 bin olduğunu, sponsorluk sistemi ile aylık olarak destek olduğu yetim sayısının ise 70 bini geçtiğini belirtti. Şafak, hedeflerinin ise 1 milyon olduğunu belirtti. Sponsorluk kapsamında 56 ülkeden yetime destek olunduğunu, kaydeden Şafak, bu şekilde destekledikleri yetimlerin yüzde 15’inin Türkiye’de ki yetimlerden oluştuğunu belirtti.

Sebahattin Aydın, MÜSİAD yönetimine “İşyerimin Yetim Kardeşi Var” projesinden bahsederek, “Her esnafımız, her sanayicimiz sponsorluk sistemi ile istediği kadar yetime sponsor olabilir, onların ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ayda sadece 100 TL ile bir ailenin tüm ihtiyaçları karşılanabilir. 35-40 dolar civarında asgari ücretin olduğu bölgelerde bu rakam bir ailenin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yetmektedir. Aynı şekilde işçi kardeşlerimiz ve sendikalarımız da bir araya gelerek sponsorluk üstlenebilirler” diye konuştu.

Sebahattin Aydın, MÜSİAD yönetim kurulu ve Başkan Ahmet Genç’e kendilerine bu güne kadar sağladıkları katkıdan ve yönetim kurulu toplantısında ağırladıklarından dolayı teşekkür etti.