Tören sonrasında şehir protokolü ve öğrenciler, şehir merkezinde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Halk Yürüyüşüne katıldı. Ülkemizin her yerinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sakarya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’in Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma programına protokolün yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit de katıldı.

GÖSTERİLER STADYUM'DA DEVAM ETTİ

Kent Meydanındaki çelenk sunma programın ardından etkinlik Sakarya Atatürk Stadyumunda devam etti. Burada gerçekleşen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, gaziler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel bir konuşma yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da attığı ilk adım Türk Milletinin bağımsızlığının kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunda atılan en önemli adımdır. İşte bu yüzden Türk Milletinin vatanı ve değerleri için adı olan 19 Mayıs’ın 97. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz. Geçmişini, tarihini, kültürünü, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunları gelecek nesillere aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama yaşama hakkına sahiptirler. 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan gazi Mustafa Kemal Atatürk yapmış olduğu çalışmalarda, gerçekleştirdiği kongrelerde kurtuluş savaşını milletimizle sürdürmüş, vatanımızın kalkınması için sizlere armağan etmiştir. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından halk oyunları ve sportif gösteriler yapıldı. Öğrencilerin kendi branşlarında sergilemiş olduğu gösteriler izleyenleri büyüledi.

PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER ŞEHİR MERKEZİNDE YÜRÜYÜŞ YAPTI
Sakarya Atatürk Stadyumunda gerçekleşen tören sonrasında protokol ve gösteri yapan öğrenciler stadyumdan Çark Caddesi istikametinden Kent Meydanına kadar Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Gençlik ve Halk Yürüyüşü yaptı. Yürüyüş esnasında “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı. Yoldan geçen vatandaşlarında eşlik ettiği yürüyüşte yoğun güvenlik önlemleri alındı.

250 POLİS GÖREV YAPTI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalar çerçevesinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde bağlı sivil ve resmi olmak üzere 250 polis ekibi olumsuzluklara karşı görev yaptı. Öte yandan Bomba İmha Uzmanı’da tören boyunca görev yaptı.