“Ruhsatın iptali gerekiyor!”
Karasu Paralı mevkiindeki 5 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan su havzasında bulunan işletme ruhsatının iptal edilmesini isteyen çocuklarla birlikte, kadın, erkek kalabalık bir grup seslerini duyurmak için bir araya geldi. Sakarya Barosu Çevre Komisyonu da, bu haklı protestosunda Karasuluları yalnız bırakmadı.

“Su kaynakları tehlikede!”
Maden çıkarmak için yapılan hafriyat çalışmaları su kirliliğine sebep verdiğinden ve maden aramaları esnasında yapılan patlatmalar neticesi kaynağın yer değiştirme/yok olma olasılığı yüksek olduğundan, halk temel ihtiyaçları olan su kaynakları için endişe duyuyor.

“ÇED raporu yok”
ÇED’e (Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği ) göre 25 hektarlık alanın üzerinde yapılacak faaliyetler için ÇED Raporu alınması gerekirken 646,17 hektarlık alan ruhsatına sahip işletmenin ÇED Gerekli değildir kararı olduğunun ve bu kararın da ruhsatın da iptalinin gerektiğini belirten Sakarya Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Av. Elif Yar, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için suyu ve doğayı korumanın her vatandaşın görevi olduğunu dile getirdi.