Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Adapazarı’na geldi. İlk olarak Sakarya Valiliğini ziyaret eden Şahin, ardından Korucuk’ta bulunan çocuk evini, şehit Birol Elmas’ın ailesini ziyaret etti.

Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, daha sonra Korucuk’ta bulunan Kardelen Çocuk Evi’ne geçti.

Burada çocuklarla sohbet eden ve pasta kesen Bakan Şahin, ardından Korucuk Mahallesi’nde oturan ve Hakkari’nin Çukurca ilçesinde geçtiğimiz aylarda terör saldırısında şehit olan Birol Elmas’ın ailesiyle bir araya geldi.

Şehit yakınlarıyla görüşen Bakan Şahin, “Şu an şeni bir süreç içindeyiz. Ailelerin, özellikle de annelerimizin net bir duruşu var. Annelerimiz, ’sayımız çoğalmasın, kan akmasın ve düşmanlar sevinmesin’ diyor. Anaların gülmesini istiyoruz. Terörün sonlandırılması konusunda toplumsal mutabakat var. En acılı kesim olan, canını kaybetmiş ailelerin duruşu var. Yıllardır kanayan yarayı durdurmak adına da gerekli her türlü riski alıp bu işi sonlandıracağız. İstiyoruz ki evlere şehit gelmesin, gazi gelmesin. Bunun için gayret gösteriyoruz. Annelerimizin bu duruşu da süreç için çok önemli. Bu duyguyu yönetirsek inşallah her şey güzel olacak” dedi.

Başkan Şahin, şehit ailesini ziyaret ettikten sonra Koruyucu ailelerle öğle yemeği yiyecek. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek burada Aile Eğitim Kursuna katılanlara sertifikalarını verecek./ Remzi ŞİMŞEK