Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü personeli ‘Kadına Şiddete’ dikkat çekmek amacıyla Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün onayıyla Sakarya Valiliği kampüsü içinde kısa film hazırladı. Yaklaşık 32 personelin oynadığı kısa film’de, oyuncular gözlerine şiddeti görmezlikten gelindiğini gösteren siyah bant çekti. Büyük emeklerle hazırlanan kısa film sosyal medyada da beğeni kazandı.

"Aile huzurluysa toplum huzurlu"
Çekilen kısa film sonrasında açıklamalarda bulunan Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü; "Kadına Şiddeti Önleme haftası nedeniyle Sağlık Bakanlığının, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye'de faaliyeti vardı. Bu faaliyetler içerisinde kısa film yapılması da önerilmişti. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü olarak özellikle; 'Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar' şubesindeki arkadaşlar bu konu ile ilgili bir kısa film çekmek istediklerini söylediler. Bende buna çok memnun oldum. Çekilen kısa filmi izlediğim zaman gerçekten çok duygulandım. Mesajın alınabilindiği ve bu konuda neyin yapılması gerektiğini anlatan güzel bir çalışma olduğu için tüm arkadaşlara teşekkür ettim. Ülkemizde biz özellikle aileye önem veren bir toplumuz. Aile huzurluysa toplum huzurludur ve aile içinde de en önemli etken annedir" dedi.


"Bayan ne kadar huzurluysa, toplumun geleceği de o kadar kurtulmuştur"
Bayanların huzurlu olmasının ve çocuğuyla ilgilenmesinin, toplumun geleceğini kurtarabileceğini ifade eden Öğütlü, "Biz buna inanıyoruz ve gerçekten de aile ilgili olan tüm çalışmalarda Sağlık Bakanlığımızın faaliyetlerinde hep en önde olmak istiyoruz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün çok güzel çalışmaları var. Bizde buna belki katkı sağlarız diye böyle bir film yapmak istedik. Film çalışmasında bütün şubemizin katılımı oldu. Hatta diğer şubelerimizdeki arkadaşlarda aynı şekilde görev almak istediler. Aslında iki tane star var burada, bir tanesi bayan ve onaşiddet uygulayan erkek. Tam tersine şubemizin belki de bayanlara en iyi davranan insanı orada aktif olarak gözüküyor ama tamamen filmdi. Filmde çok güzel karakter olarak bunu gerçekleştirdiler. Tabi diğer 20 kişide etrafında figüran olarak davrandılar. Bu çok başarılı olunca ben arkadaşlardan sağlıkta da aynı problemlerin olduğunu söyleyerek bununla ilgili de film yapalım dedim. Bu filmde çok güzel mesaj verir diye, şimdi onun hazırlıklarını yapıyoruz" diye konuştu.