Olay geçtiğimiz günlerde Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis bölümünde meydana gelmişti. Kolunda kesi şikayetiyle hastaneye gelen bir kişi pansuman yaptırmak istemiş ve iddiaya göre, hastanenin gerekli prosedürüne uymayarak ilk olarak travma odasına girmesi gereken şahıs, beklemeden cerrahi müdahale odasına girmişti. Burada cerrahi ekibinde görevli sağlık memuru Celalettin Karabıyık, gelen hastaya pansuman yapmak istemiş ve yaralıya sedyenin yanlış yerine yattığını ve daha yukarı kısmına gelmesi gerektiğini söylemişti. Karabıyık’a ‘Neden bana sert yapıyorsun’ diyerek bağırmaya başlayan yaralı şahıs saldırmaya başlamış ve saldırganın dışarıda bekleyen diğer 4 yakını da odaya girerek sağlık çalışanını darp etmişti.

Tekme, tokat ve makasla saldırdılar!
Sağlık çalışanına saldıran şahıslardan biri tekme ve tokadın yanı sıra tedavi için kullanılan cerrahi makası eline almş ve arbede esnasında sağlık çalışanına makası saplamak isteyen şahıs, diğer vatandaşların müdahalesi ile son anda durdurulmuştu. Olay anında sağlık çalışanı yara alırken, tedavi için kullandığı eşyalar ise yerlere savrulmuştu. Saldırganlar olay sonrasında kaçarak kayıplara karışırken, polis ekipleri kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Ekiplerce başlatılan çalışmalar neticesinde sağlık çalışanını darp eden 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. /MedyaDetay.com