Adapazarı Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü 9 mahallede yaptığı futbol sahası çalışmalarında yeni bir uygulamaya başladı. Yeni sistemle çimler Sulu tohumlama yöntemi ile ekilerek 15 gün içinde büyüyor. Adapazarı Belediyesi son teknoloji olan ve 15 gün içinde büyüyen püskürtme çim sistemini ilk kez Karadavut, Aşırlar, Işıklar, Göktepe, Yeşilyurt, Korucuk, Karaman, Küçükhataplı ve Alandüzü mahallelerinde yaptığı futbol sahalarında uyguladı.

PÜSKÜRTME SİSTEMİ
Park ve Bahçelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, son teknoloji sistemi olan ve toprak taşımaya son veren bu modern uygulamanın hem zaman hem de maliyetten kazandırdığını ifade etti. Günümüzde kullanılan en etkili çim ekme yöntemi olan sistemde, geleneksel yöntemde olduğu gibi tohumlama ve sulamanın ayrı ayrı yapılmadığını belirten Özüm, “Tohumlar el yardımıyla ekilmeden Püskürtme sistemi ile yapılarak 15-20 gün içerisinde yeşilleniyor” dedi.
Özüm, 2016 yılı yatırım programı dâhilinde bu yıl 26 adet çocuk parkı ve 15 adet spor parkı ile toplamda 41 adet yeni spor ve çocuk parkı yapıldığını söyledi.