Açılış gününden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan TEKNOFEST'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etti. Sakaryalı öğrencilerin proje stantlarını gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlık yararına önemli projeler geliştiren öğrencilerin çalışmalarını beğendi. Öğrenciler, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a projelerini anlatma fırsatı buldular.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başta olmak üzere çok sayıda Bakan, genel müdür ve üst düzey yönetici Sakaryalı öğrencilerin çalışmalarını yakından inceledi.

27 Eylül Pazar günü sona erecek TEKNOFEST'te Sakarya'yı başarı ile temsil eden öğrencilerle gurur duyduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, projelerin geliştirilmesinde önemli pay sahibi olan danışman öğretmenleri, öğrencileri, okul yöneticilerini ve velileri tebrik etti.

TEKNOFEST'te bu yıl Sakarya'nın 10 projesi finale kalma başarısı göstermişti.

Toplumda teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST'te Sakarya'yı BİLSEM'den “Süper Hidrofobik Petrol Emici”, “Orman Bekçileri”, “İğdeyi Tüketelim, Ekmekleri Atmayalım”, “Su-Fi Dinamik İklim Dengeleyici” isimli projeler; Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun “Diz Eklem Robotu” projesi; Akyazı Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunun “Egzozsavar” projesi, Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin “Tekno Tarım” projesi, Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin “LPG’li ve Güvenli” projesi temsil etti.