Sakarya Düşünce ve Demokrasi Platformu üyeleri iftarda bir araya geldi. Platformun bu oturumundaki konuğu ise AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Sakarya milletvekili Ali İhsan Yavuz oldu. Platform Başkanı Hasan Demir'in açılış konuşmasından sonra Ali İhsan Yavuz, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçim sisteminin, Türkiye’nin yararına bir sistem olduğunu belirten Yavuz, bu yapının herkes tarafından beğenileceğini söyledi.

“İkinci tur olmaz”

Seçimlerin ikinci tura kalmayacağını savunan Yavuz “Seçimler evvel Allah ikinci tura kakmaz, he ne olur? 15 günde bilemedin 20 günde bu iş netleşir ve yürütme şekillenir. Yani bu iş çok fazla uzamaz. Eskiden koalisyon pazarlıkları vardı hatırlayın, bu sistemle böyle durumlara yer olmayacak. Neresinden bakarsanız bakın, çok harika bir sistemden bahsediyoruz” dedi.

Yeni bir sistem kuruluyor diyen Yavuz şöyle devam etti: “Tabi bunun yanında güçlü bir meclis lazım. Ben size şimdi Erdoğan’ın alacağı oy tahminini söyleyeyim; yüzde 55-56 bandında gibi görünüyor. Daha iyisi olabilir mi? Evet olabilir. Sakarya’dan ise rekor oy bekliyorum. Hatta tüm zamanların rekorunu bekliyorum. Vekil sayımız da artacak.”

Bölge Adliye Mahkemesi

Bölge adliye mahkemesi konusuna da değinen Yavuz, “Bölge adliye mahkemesi çok yetkili bir mahkemedir. Hukuk adamlarının işleri bu mahkemeyle azalacak. Gelecek ay yani Temmuz’da hakim ve savcılar ayrılacak. Tarih olarak da söylüyorum, Eylül ayında kapılar açılıp bölge adliye mahkemesi çalışmaya başlayacaktır” diye konuştu.