Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformunun 591. hafta açıklamasında, son dönemde gerçekleştirilen eylemlerin hedefinin Türkiye’yi germeye ve istikrarsızlaştırmaya dönük olduğunu ifade edildi.

Yoğun kar yağışı altındaki basın açıklamasında Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Serdar Duman, “Moral bozukluğuna yol açan bu eylemlerin hedefinin boşa çıkartılması, oyunun bozulması için üç adımın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunlardan birincisi halkımızın bütüncül bir şekilde bu eylemlere karşı tavır almasıdır. Bu ülkeye dönük kaos çıkarma planlarını bertaraf etmek için halkımızın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi zorunludur… Önemli bulduğumuz ikinci adım ise, bu eylemlerin arkasındaki asıl güç ile ilgilidir. Lafı eğmeden bükmeden şunu söylemeliyiz: Eylemlerin arkasındaki güç Amerika'dır. Amerikan istihbaratı direkt veya dolaylı olarak Türkiye'de operasyon yapmaktadır. Türkiye'nin bu handikaptan çıkabilmesi için başta İncirlik olmak üzere birer operasyon merkezi olan tüm Amerika/NATO üslerini kapatması ve ilgili ilişkileri gözden geçirmesi önceliklidir” dedi.



Amerika ve NATO ile ilişkilerin şimdiye kadar hep tek taraflı, üst-ast ilişkisi şeklinde yürüdüğüne dikkat çekerek bu durumu eleştiren Duman, açıklamanın devamında, “Amerika'nın Türkiye'de operasyon yapabilmesini sağlayan tüm araçlar etkisiz hale getirilmeden ya da tüm eller kesilmeden bu ülkenin düze çıkması mümkün olamayacaktır. Bu bağlamda üzerinde durmamız gereken üçüncü adım ise, ülkemizde ve coğrafyamızda barışın teminidir. Başta Suriye, Irak ve İran olmak üzere komşularla ilişkilerimizi barış temeline oturtmak zorundayız. Suriye politikamızın bizi ne hale getirdiği ortada iken, hükümete yakın medya organlarının mezhep ve meşrep eksenli yayınlarını nasıl açıklayacağız? Ülkemizde çözülemeyen, ancak güvenlik önlemleri sayesinde buzdolabına konulan Kürt sorunu ile önümüzdeki dönemde yeniden yüzleşmek zorunda kalacağımız gerçeğini ne zamana kadar saklayacağız? Çözüm sadece ve sadece barış eksenli düşünmek ve hareket etmekten geçmektedir. İnişli çıkışlı politikalar artık bir kenara bırakılmalı, ülkemizde ve coğrafyamızda barışın tesisini sağlamalıyız. Aksi takdirde bugünler tarihe kara bir tablo olarak kaydedilecektir. Bu dünyada ve ahirette hesabını verebileceğimiz bir duruşun sergilenmesi zorunludur” ifadelerini kullandı.