"Yeni Dünya Düzeninde Türkiye'nin Yeri ve Yerli Otomobil Üreticisi Olmak Nedir" temalı toplantıya Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Platform Başkanı Hasan Demir ile davetliler katıldı.

Toplantının bu ayki konuğu olan Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, yeni dünya düzeninde yaşanan olayların Türkiye’ye etkisi ve yerli otomobilin ülkemize katkılarından bahsederken, aynı zamanda yeniden şekillenen Ortadoğu konusunda da görüşlerini bildirdi.

Ülkemizin son yıllarda atağa kalkarak yeni dünya düzeninde istikrarlı bir şekilde büyük yol kat ettiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu da, özellikle yerli ve milli savunma sanayi ile de dünyayı çok şaşırttığını söyledi.

Yerli otomobil konusundaki görüşlerini de aktaran Vali Balkanlıoğlu, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 5 babayiğidin yapacağı çalışmaları toplumun her kesiminin merakla takip ettiğini söyledi.

Platform üyeleri ve davetlilerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, bundan sonraki programlarda da Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformuna başarılar diledi.