2018 yılı için 200 kişiyi kapsayan eğitimlerin ilk etabı KOGEB Sakarya İl Müdürlüğü Salonu’nda başladı. 4 gün sürecek eğitimlere ilk olarak 20 girimci adayı katılıyor. Eğitimlerde girişimci adaylarına, Girişimci İşadamları Derneği (GİADER)’in iş uzmanı Serdar Demirbilek tarafından iş tüyoları anlatılıyor.

İlk eğitim seminerine katılan Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan,  kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyenlere yönelik ücretsiz olarak 32 saatlik eğitim verileceğini, 8 grup halinde yılsonuna kadar 200 kişiye eğitim verileceğini, eğitimler ile adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayarak deneyim kazanacağını ve eğitimlere katılanlara günlük 20 TL ücret ödeneceğini söyledi.

Başkanı Akdardağan, “Geleceğin yeni esnaflarını, ustalarını ve çıraklarını yetiştirmek için çalışıyoruz. Amacımız gençleri ve iş kurmayı düşünenleri cesaretlendirmek, motive etmek ve iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmaktır. Eğitimlerimiz yıl boyunca sürecek ve tamamlayanlara KOSGEB Müdürlüğü tarafından girişimcilik sertifikası verilecek. Heyecan içerisinde başlayan eğitimlerimizin hayırlı olmasını dilerken, bu imkanın sağlanmasında bizlere büyük katkı sunan İş-Kur İl Müdürümüz Tekin Kaya’ya tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.